Teknik Direktör Kemal Özdeş, Spor Toto Süper Lig’in 16. haftasında konuk edecekleri Trabzonspor’u da yenerek galibiyet serisini sürdürmek istediklerini vurguladı.
Balıkesirspor Teknik Direktörü Kemal Özdeş medya mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Ligin ilk yarısının son maçına çıkacaklarını belirten Özdeş, "Geçtiğimiz hafta üst üste kazandığımız 2 maç bu müsabakayı daha önemli hale getirdi. Bu karşılaşmayı da kazanarak puanımızı 14 yapıp yarışın tam ortasında olmak istiyoruz. Bunu da gerçekleştireceğimizi düşünüyorum. Çünkü Balıkesirspor’da rakip takımlar için zor şartlar mevcut. Çok iyi bir tribün desteği, çok iyi bir enerji oluşuyor. Bunu tekrar etmek istiyoruz. Taraftarın maça gelmesini istiyorum. Bizim enerjimizi ve coşkumuzu arttırsınlar. Bizim için çok önemli maçlardan bir tanesi yine kazanacak oyunu oynama, yine rakipten daha fazla istemek önceliğimiz olacak. Tabi ki dikkatli de olmak zorundayız. Çünkü Trabzonspor ligimizin en takımlarından bir tanesi. Umuyorum bu haftada o coşkuyu sergileyip istediğimiz üç puanı alacağız. Rakibe karşı önlem alacağımız bir oyunumuzda olacak, ofansif oynamak zorunda kalacağımız bir oyunumuz da olacak. Burada daha ofansif oynayabiliyoruz çünkü burada faklı bir enerji de oluşuyor. Bunu Fenerbahçe ve Kasımpaşa maçlarında da hissettim, yine bu oyunu oynayacağız" açıklamasını yaptı.
KAMP PROGRAMI BELLİ OLDU
Kırmızı-beyazlı ekibin kamp programı hakkında da bilgiler veren Özdeş, "Ayın 9’unda Antalya’da toplanıp, 22’sine kadar oradayız. Maçtan 2 gün önce Gaziantep’e gidiyoruz. Maçtan sonrada ayın 25’inde buraya dönüyoruz. Maçtan kalan Hasan ve Uğur’un bir problemi var. Her ikisinin de bugün antrenmana çıkacağını düşünüyoruz. Uğur’un durumu biraz daha ciddi. Ayağında hassas bir yer de rahatsızlığı. Ama ikisinin de maça yetişeceğini düşünüyorum. Sakat oyuncumuz yok" şeklinde konuştu.
"ORTA HAKEMİN BİLGİSİ VARDI"
Bir çok TV ve gazetede eleştiri konusu olan Kardemir Karabükspor karşılaşmasının ikinci yarısına 10 kişi başlamaları konusuna da açıklık getiren Özdeş, "Hasan’ın çok ciddi bir problemi var ama oynamak istiyor, bizim için önemli bir oyuncu doktor onun bandajlamasını yapıyor. Bende yanındaydım, bu biraz uzun sürdü, dördüncü hakem takımları sahaya çağırdı. Hasan’ın işi devam etti. Sonra ben 4. hakeme gidip Hasan’ın ayak bandajı sarımının devam ettiğini söyledim. O da orta hakeme kulaklıkla sanırım ’başlat’ dedi. Maçı hakem başlattı. Bizim için öngörülür bir şey. Evet riskmiydi 10 kişi başlamak her zaman risktir" açıklamasını yaptı.
"BALIKESİR HERKESİN ORTAK DEĞERİDİR"
Balıkesir’e gelir gelmez ısındığını dile getiren Özdeş, "Balıkesir’e geldikten sonra yaşadığım 4 haftada buradaki tüm yetersizlikleri bir tarafa bırakıp iyi ki gelmişim dediğim bir yer. Hem oyuncularla hem yönetenlerle hem de şehirle süresi kısa da olsa, başlar başlamaz 2 maç kaybetsek de bu sonuçlarla da çok alakalı değil. Çok sevdiğim çok ısındığım bir yer. Geldiğim yere hem coğrafi, hemde insan olarak çok yakın bir yer onun için çok zorluk çekmiyorum. Ama dışarıdan baktığınızda bir Süper Lig kulübünün daha nitelikli bir tesisinin olmasını istersiniz. Burada da bunun mesajını vermek istiyorum. Balıkesirspor herkesin ortak değeridir. Kaç büyük şehir var bilmiyorum ama bu şehrin takımının çok iyi bir tesisi, çok iyi sahaları olmasını isterim. Alt yapı oyuncularının ilçesinde antrenman yapmamasını isterim. 2015 yılında onlar için dileğim ve isteğim bu olsun. 20’den fazla Büyükşehir’den biri Balıkesir. Balıkesir’e çok yakışıyor gibi durmuyor. Antrenmanlara çok zor şartlar altında yapmak zorunda kalıyoruz. Tek avantaj sahamızın da zor şartlarda oluşu, bu bekli bize avantaja dönüyor ama biz burada hem ligde kalmak için yarışacağız ama önceliğimizi unutmamamız gerekiyor. Esas kalıcı olacak geleceğe bırakacağımız şey buradaki çocuklarımızın, gençlerimizi doğru şartlarda, doğru zeminde gelişmelerini, büyümelerini sağlamak. Lütfen diyerek sesleniyorum tekrar herkes sorumlu olsun istiyorum. Tesis yapalım bu ligle parayla şunla bunla ölçülmez geleceğe yatırım yapalım istiyorum" şeklinde konuştu.