Mardin’in Midyat ilçesinde engelliler, dayanışma için bir araya gelerek unutulmaz bir gece geçirdi. Bir restoranda düzenlenen geceye, Kaymakam Oğuzhan Bingöl, AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Bozkurt, Adalet Komisyonu Başkanı Gökhan Oflaz, AK Parti İlçe Başkanı Bekir Melih Güneştan, Hüda-Par Midyat İlçe Başkanı İsa Altunkaynak, Emniyet Müdürü Yakup Eker, İlçe Jandarma Komutanvekili Üsteğmen Mehmet Çakır, Midyat Engelliler Derneği Başkanı Abdulhakim Yıldız, Mardin Kadın İstihdamı Derneği temsilcisi Neşe Ergen, kurum temsilcileri ile siyasi parti yöneticileri engelliler ve engelli aileleri katıldı. Kaymakam Oğuzhan Bingöl, birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla bir araya geldiklerini belirterek engelli vatandaşlara ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi. Kaymakam Bingöl, "Bugün bir kardeşliğin sembolü olarak, biz devletimizin ve hükümetimizin özellikle engelli kardeşlerimize vermiş olduğu değeri biz memurlar biz kamu görevlileri yerine getirmiş olsaydık bugün toplumumuzda hiçbir engellimizin hiçbir sıkıntısı kalmazdı" dedi. Bir idareci olarak mevzuatta ne gibi hakların, ne gibi ayrıcalıkların nelerin sunulduğunu bildiğini anlatan Bingöl, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ama biz idareciler olarak çok fazla yerine getiremiyoruz. Bu anlamda ben kendimi eleştiriyorum. Özellikle biz hükümet konağına bakım onarım yaptık bir engelli merdiveni yaptık, ama asansörü daha henüz yapamadık. Bu bizim engelli kardeşlerimize gerçekten ben bir kaymakam olarak bir idareci olarak bir eksiğimdir. Ama eksikliğin giderilmesi için elimizden gelen gayreti yerine getireceğimi taahhüt ediyorum."
"İKTİDARIMIZ DÖNEMİNDE ENGELLİ ÖĞRETMEN ALIMI YAPILDI"
AK Parti Mardin Milletvekili Şahkulubey ise, engellilerin hayatını kolaylaştırmaları gerektiğini belirterek şunları söyledi: "Hepimizin yarına ne olacağı belli değil. Bir engellinin maaşı 24 liraydı bugün 870 lira. İlk defa bizim iktidar döneminde engelli öğretmen atamaları yapıldı. Bunlar yeterli mi elbette yeterli değil, daha çok çalışacağız."
"SOKAKLARDA ENGELSİZ YAŞAMAK İSTİYORUZ"
Midyat Engelliler Derneği Başkanı Abdulhakim Yıldız ise, engellilere saygının insanlığa saygı olduğunu anlatarak "Engelliler acıma değil sosyal haklarını istiyor. Engelliler çalışmak istiyor, iş istiyor, ekmeklerini kendileri kazanmak istiyor. Şehirlerin yaşanabilir olmasını sokaklarda engelsiz yaşamak istiyor" şeklinde konuştu.
Görme engeliler adına konuşan Mehmet Güçlüpınar da, zihinlerdeki engelleri kaldırmadan, engellilere ön yargı ile bakıp her türlü seti önüne çeken zihniyetlere karşı olduklarını söyledi.
Mardin Kadın İstihdamı Derneği temsilcisi Neşe Ergen ise, herkesin engellilere karşı daha duyarlı olmasını isteyerek, ’Hayalime dokunun’ projesi ile Midyat’ta yaptıkları çalışmaları anlattı.
Engellilerin çok mutlu olduğu anlamlı gecede yapılan konuşmaların ardından 3 yürüme engelliye elektrikli araç hibe dildi.
Engelli araçlarını alanlar, ilk defa böyle anlamlı bir gecede bir araya geldiklerini belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.
Hollanda’da yaşayan Midyat Şenköylü adlı gurbetçi iş adamı Şehmus Bozkurt ise, 3 özürlü vatandaşa teslim edilmek üzere elektrikli engelli aracı gönderdi. Hayırsever Bozkurt’un babası İsmail Bozkurt, düzenlenen törenle engelli vatandaşlara teslim etti. Etkinliğin ardından engellilerle hatıra fotoğrafı çekildi.