Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.S) Mekke’yi fethederek Kabe’yi putlardan temizlemesinin 1384’üncü yıl dönümü, Keçiören’de düzenlenen programla kutlandı.
Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi’ndeki “Mekke’nin Fethi” programı, Keçiören Belediyesi ve Ankara İlim Yayma Cemiyeti Yenimahalle Gençlik Kolları’nın işbirliğiyle gerçekleştirildi. Kendi öz değerlerimize sahip çıkmak ve nefis muhasebesi yapmak adına düzenlenen programa, Ankara’nın dört bir yanından gelen çok sayıda vatandaş katıldı. Sunuculuğunu Selahattin Yağcı’nın üstlendiği program, Hafız Can Atıcı tarafından seslendirilen Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından küçük bir kız öğrencinin okuduğu “Mekke’nin Fethi” şiiri dinleyenleri duygulandırdı. Abdulkadir Şehitoğlu’nun güzel sesiyle okuduğu Kur’an tilaveti ise, salonu dolduran peygamber aşıklarının kalplerini fethetti. Daha sonra sahne alan Ensar Kardeşler, seslendirdikleri ilahilerin yanı sıra izleyenlerin de eşlik ettiği dualarla manevi atmosferi doruğa taşıdılar.
Selman Şehitoğlu da Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.S) Mekke’yi fethi ile ilgili bilgiler verirken, aynı zamanda dinleyicilere nefis muhasebesi yapma imkanı sağladı. Geceyi düzenleyen dernek yöneticileri, destek ve katkılarından dolayı Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a teşekkür ettiler.