Gürkay GÜNDOĞAN- Hamza DEMİR/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK'ta, ölümcül 'Arteriovenöz Malformasyon' (AVM) teşhisi konulan ve hastanede tedaviye alınan 32 yaşındaki Pınar Yılmaz, özel hastanede 18 bin lira'&ya yapılacak ameliyatı için Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurduğunu, ancak bir sonuç alamadığını söyledi. Vakıf yetkilileri ise yardım kampanyası konusunda Sağlık Müdürlüğü ile görüşmelerin sürdüğünü belirtti.
Pınar Yılmaz, geçen 19 Mayıs'ta satış personeli olarak çalıştığı mağazada ensesinde hissettiği şiddetli ağrıyla bayıldı. Arkadaşlarının Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırdığı Yılmaz, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Yapılan tetkiklerde Yılmaz'a, 'Arteriovenöz Malformasyon (AVM) teşhisi konuldu.
Daha sonra başvurduğu 7 hastanede ameliyatı riskli bulunarak yapılmayan Yılmaz, 1 hafta önce ağrılarının artması üzerine tekrar Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Beyin cerrahi servisinde tedaviye alınan Pınar Yılmaz, teşhis konulduktan sonra 7 hastane gezdiğini, ancak felç ve ölüm riski taşıması nedeniyle ameliyatının yapılmadığını söyledi. En son İstanbul'da özel bir hastanenin 18 bin lira karşılığında ameliyatı üstlendiğini belirten Yılmaz, şöyle konuştu:
"Eş, dost ve arkrabalarımın desteği ile 6 bin lira topladım. Geri kalanı için Zonguldak Valiliği'ne yardım kampanyası başlatılması konusunda başvurdum. Ancak şu ana kadar bir sonuç alamadım. Bana geriye döneceklerini söylediler. Ama dönmediler. Sürekli ilaç tedavisi görüyorum. Hiç geçmeyen bir baş ağrısı ile yaşıyorum. Gittiğim doktorların hiç birisi bana yüzde 1 bile umut vermezken, İstanbul'da özel hastanedeki doktor yüzde 80'e kadar kanamayı düşürebileceğini söyledi. Her an kanama riskiyle yaşıyorum. Artık bu dayanılmaz ağrılardan kurtulmak istiyorum. Tek isteğim ameliyat için gerekli parayı bulup İstanbul'a giderek ameliyat masasına yatmak. Sonra tekrar sağlığıma kavuşmak ve çalışmak istiyorum."
ÖLÜM RİSKİ
Dr. Emrah Keskin ise hastalığın çok ender görüldüğünü ve kanama yapması durumunda ölümle sonuçlanabileceğini söyledi. Hastada tedaviyle ilgili henüz bir aşama kaydedilemediğini belirten Dr. Keskin şöyle konuştu:
"Dış merkezde özel bir hastanede bir cerrahi müdahale planlanmaktadır. Biz de hastayı şu anda takip amaçlı gözetim altında tutuyoruz. Hasta ameliyat için Valilik ve Sağlık Müdürlüğü'ne yardım başvurusu yapmış. Biz şu anda takibini yapıyoruz. Olası bir olumsuz durumda müdahale edebilmek için. Gerekirse İstanbul'daki hastaneye sevkini yapacağız."
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri, Pınar Yılmaz'ın başvurusunu aldıklarını, Sağlık Müdürlüğü ile yapılacak görüşmeler sonunda yardım kampanyasının başlatılıp başlatılmayacağına karar verileceğini söyledi.

FOTOĞRAFLI