CHP Zonguldak Milletvekilliği’ne aday adayı olduklarını açıklayan eski CHP İl Başkanı Harun Akın ve Devrek bölgesinden Şeref Aydınlı ile partililer Belediye Başkanı Zerrin Güneş’i makamında ziyaret ettiler.
7 Haziran Seçimleri öncesi Milletvekilliğine aday adayı olduklarını açıklayan Harun Akın ve Şeref Aydınlı adaylıkları ile ilgili partililere açıklamalarda bulundular. Akın yapmış olduğu açılamasında; "Yaşım 52, 28 yıldır Cumhuriyet Halk Partisine hizmet etmekteyim. Gençlik Kollarında başlayan mücadeleme 22.ci dönem Milletvekilliği ile devam ettirdim. Bu dönemde partim adına Mecliste çeşitli görevlerde bulundum. Daha sonra 8 yıl gibi bir süredir İl Başkanlığı görevini sürdürdüm. Şu an, 7 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisinden Zonguldak Milletvekilliği için aday adayı oldum. Bu seçimlerde partimin adayların ön seçimle belirlenmesi kararı çok isabetli olmuştur. Tabanımız ve seçmenlerimiz kendi adayını kendi belirleme hakkına sahip olmuşlardır. Bizler sıralamalara girsek de girmesek de partimiz adına çalışmalarımızı sonuna kadar sürdüreceğiz" dedi.
Şeref Aydınlı’da yapmış olduğu açıklamasında; "2000 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye oldum. Yüksek okul mezunu olup Kamu bölümünü okudum. 2000-2009 yılları arasında Partimde Yönetim Kurulu Üyelikleri yaptım. Devrek İlçe Başkanlığı ve İl Genel Meclis üyelikleri yaptım. Kendime güvenmesem önümüzdeki günlerde yapılacak Milletvekilliği seçimlerinde aday adayı olmazdım. Partimizin ön seçimle adaylarını belirlemesi kararı da son derece isabetli olmuştur. Sizlerin desteklerini bekliyorum" diyerek konuşmasını tamamladı.
Belediye Başkanı Zerrin Güneş’de yapmış olduğu açıklamasında; "Önümüzdeki günlerde yapılacak olan seçimlerde partimizden milletvekilliğine aday adayı olan tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Allah herkesin gönlüne göre versin. Bu ziyaretlerinizden dolayı sizlere de çok teşekkür ediyorum. Bu seçim Zonguldak’ımız, Ülkemiz ve partimiz adına inşallah hayırlara vesile olur. Çalışma azminizin meclise de yansıyacağını umut ediyorum" dedi.