Isparta Kamu Hastaneleri Birliği bünyesinde hizmet veren Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) hastalarının el emeği göz nuru eserlerinin sergilendiği kermes açıldı.
Isparta’da TRSM hastalarının el emeği eserleri üç gün boyunca açık kalacak kermeste sergiye çıktı. IYAŞPARK AVM’de yapılan açılış, merkezde tedavi gören hastalar tarafından hazırlanan müzik dinletisi ile başlandı. Dinletinin ardından Toplum Ruh Sağlığı Psikiyatristi Serpil Canbolat, merkez hakkında bilgiler verdi. Isparta Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Osman Aydın da emeği geçenlere, hastalara ve tüm misafirlere teşekkür etti.
Toplum Ruh Sağlığı Merkezi tarafından gönüllü anne olarak görevlendirilen Sevilay Yüncü de, TRSM merkezi ve merkezden destek alan hastaların yakınları arasında köprü vazifesi kurabilmek, hastalar kadar yakınlarının da bu güzel çaba ve çalışma içerisinde olduğunu söyledi. Yüncü, “Şizofren, pipolar bozukluk ve benzer rahatsızlığı olan hastalarımız iç dünyalarında sürekli bir deprem ve yıkım yaşamaktalar. Yakınları olarak ta biz bu durumlara sürekli şahit olup bir müddet sonra bizlerde toplumdan hastalarımız ve kendimiz adına anlayış ve yardım bekliyoruz” dedi.
Kermeste merkezde tedavi gören hastalar tarafından hazırlanan el emeği göz nuru ürünler 3 gün boyunca sergilenecek.