Kara Harp Okulu öğrenci ve mezunlarının eğitim aldığı Isparta’daki Eğirdir Dağ ve Komando Okulu Komutanlığı’nda çekilen video serilerinden ikincisi "Harbiyeliler-Silah Arkadaşlığı", Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) resmi Youtube hesabı üzerinden yayınlandı.
Sinema sanatçısı Nihat Alptuğ Altınkaya’nın üsteğmen rütbesinde rol aldığı filmin çekimleri, Harbiyeliler’in eğitim şartlarını görüntüleyebilmek için oldukça zor koşullarda yapıldı. Sarp kayalıklar ve zorlu arazi koşullarında yapılan çekimlerde bazı bölgelere kameralar helikopterle taşındı. Gerçek mermilerin kullanıldığı "Harbiyeliler-Silah Arkadaşlığı"nın çekimlerini, "Fatmagül’ün Suçu Ne?", "Medcezir" ve "Karadayı" gibi ünlü dizilerin yapımcısı Ay Yapım ücretsiz olarak gerçekleştirdi.
Yayınlanan 50 saniyelik videoda sinema sanatçısı Nihat Alptuğ Altınkaya, bir operasyon sırasında kayalıkların tepesine tırmanan silah arkadaşına elini uzatıyor. Bu sırada fonda yer alan, "Silah arkadaşlığı bizim için her şey demektir. Çünkü biz bunları sadece tek bir şey için, vatan için yaparız, çünkü biz Harbiyeliyiz" sloganı dikkat çekiyor.
"Harbiyeliler-İnanç ve Kararlılık" başlığı altında yayımlanan videonun üç ayrı bölümünün daha yayımlanacağı kaydedildi.