Büyükorhan Belediyesi, Görecik ve Belpınar yaylalarında yapacağı dev spor tesisleri, otel ve kamp yerlerinde Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor’u ağırlamayı istiyor.
Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş, ilçede turizm ve spor tesisi ile ilgili çalışmaların sürdüğünü belirterek, “Görecik ve Belpınar yaylaları, doğa, spor ve turizm açısından değerli bir yer. Görecik ve Belpınar yaylalarında otel, futbol takımlarının kamp yapabileceği spor tesisleri yapacağız. Bursa’da en yüksek ve en geniş yaylalar Büyükorhan’da mevcut. Görecik ve Belpınar yaylalarına yapacağımız otel ve spor tesisleriyle Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor gibi spor kulüplerini bu yaylalara davet edeceğiz. Bizim hayalimiz, 5 büyük kulübün kamplarını Büyükorhan’da yaptırmak. Onların da buraları görünce memnun kalacağını düşünüyoruz” dedi.
Yapılacak projenin hayal olmadığına dikkat çeken Başkan taş, “Bu çok büyük bir proje. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımızın yaptırdığı Timsah Arena stadyumu zaten uluslararası bir stadyum olacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız turizme çok önem veriyor. Biz de yaylalarımızı açarak ilçede turizmi canlandırmak istiyoruz” diye konuştu.
“AMACIMIZ ŞOV DEĞİL, HİZMET”
Spor tesislerinin yanından turizm açısından önemli projelerin de tamamlanacağına dikkat çeken Taş, “Düğüncüler Hamamı’nı faaliyete geçireceğiz. İki mağara ve şelalemiz ile birlikte Büyükorhan turizm cenneti olacak. İklimimiz, doğamız, oksijenimiz buna hazır. Bakir kalmış ve unutulmuş ilçemizi turizm ile tanıtıp, gelen misafirlerimize de güzellikleri yaşatacağız. Amacımız şov, siyaset yapmak değil. Amacımız ilçemizdeki geri kalmış hizmetleri tamamlamak. Amacımız laf üretmek değil, hizmet yapmak” diye konuştu.