Bartın Üniversitesinde “Gençlik Haftası” nedeniyle düzenlenen şiir dinletisinde Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, akademik ve idari personeller ile öğrenciler okudukları şiirlerle büyük beğeni topladı.
Bartın Üniversitesi Edebiyat Kulübü ve Bartın Gençlik Merkezi tarafından şiir dinletisi düzenlendi. İlki Bartın Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğin ikincisi Bartın Üniversitesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Burada yaptığı konuşmada Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, şiirin Türk Edebiyatında önemli bir yeri olduğunu söyledi. Şair Sezai Karakoç’un Türk Edebiyatında önemli bir şair olduğunu vurgulayan Rektör Kaplan, “Sezai Karakoç’un pek çok şiiri dilden dile dolaşıyor. Tabiatı, varlığı ve hayatı anlatmada mükemmel bir şair. Çağımızın sadece Türkiye’de değil, Dünya ölçeğinde önemli şairlerden biridir” dedi.
Rektör Kaplan, konuşmasının ardından Sezai Karakoç’un “Köşe” şirini okudu. Üniversitenin akademik ve idari personelleri ile öğrencilerinde şiir okuduğu etkinlikte, katılımcılar duygu dolu anlar yaşadı. Şiir dolu bir gün geçiren katılımcılar, 9 yaşındaki Mislina Delice’nin okuduğu Cahit Zarifoğlu’nun “Anlamak” adlı şiirini ise uzun süre alkışladı. Şiir dinletisi, gerçekleştirilen müzik dinletisinin ardından son buldu.