Basın İlan Kurumu (BİK) Malatya Şube Müdürlüğü görevine getirilen Nihat Abacı, kendisine gönderilen çiçekleri satıp, parasını öğrencilere burs veren Malatya Eğitim Vakfı’na (MEV) bağışlayacak.
MEV Malatya Temsilcisi Necdet Narin ve yönetim kurulu üyesi Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Halil Kılıç, BİK Malatya Şube Müdürlüğü görevine getirilen Nihat Abacı’ya ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.
Ziyarette konuşan MEV Malatya Temsilcisi Necdet Narin, uzun yıllar basının içinde olan ve haber alanında hizmet veren Nihat Abacı kardeşimizin yeni görevinin hayırlı olmasını temenni ederiz. Haber alanındaki başarısının, gazetelere resmi ilan aracılık hizmeti veren Basın İlan Kurumu’nda da devam etmesini dileriz.
BİK Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı ise, “Çeyrek asrı aşkın süredir, Türkiye’nin dört bir yanında eğitim gören Malatyalı üniversite öğrencilerine burs veren, hemşerimiz merhum Turgut Özal’ın kuruluşuna öncülük ettiği Malatya Eğitim Vakfı, bugüne kadar binlerce öğrenciye katkıda bulunmuştur” diyerek, daha sonra özetle şunları söyledi:
“Basın İlan Kurumu (BİK) Malatya Şube Müdürlüğü görevine getirilmem nedeniyle, çiçek gönderenlere ve hayırlı olsun dileklerini iletenlere öncelikle teşekkür ederim.
Tahminimden fazla çiçek gönderilmesi nedeniyle, çiçeklerin bakımını da yeterince yapamayacağımız ve yer sorunu nedeniyle bunları satıp, hayır hizmetinde kullanmayı istişareler sonucunda karar verdik. İstişarelerde, Suriye’de mağdur olmuş ve Türkiye’ye sığınmış yetim çocuklara mı, yoksa fakir öğrencilere burs veren Malatya Eğitim Vakfı’na mı, çiçek paralarını bağışlayalım şeklinde düşünceler ortaya çıktı. Suriye mültecilerine devletimiz zaten sahip çıktı ve bakıyor diye düşündük.
Çiçeklerin satışından elde edilecek parayı da, öğrencilere burs verilmek üzere, merkezi İstanbul’da olan ve bazı illerde de şubeleri bulunan Malatya Eğitim Vakfı’na bağışlamayı uygun gördük.”
MEV Malatya Temsilcisi Necdet Narin de, “Sayın Abacı’nın kendisine gönderilen çiçekleri satıp, parasını vakfımıza bağışlayacak olması örnek alınacak bir harekettir. Bağışlanacak para, kuruşuna kadar öğrencilere burs verilmesinde kullanılacaktır. Kendisini bu düşüncesinden dolayı kutlar, hayrının kabul olmasını dilerim. Ayrıca bu hareketin diğer kuruluşlara da örnek olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.