Fatih KARAÇALI- Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, () - ADANA'da Suriye üzerinden gelen toz bulutları, mısır tarlalarındaki anız yangınları ile birleşince kent tozla kaplandı. Ulaşımda sorun yaşanırken, havaalanında uçaklar da toza büründü.
Sabah saatlerinden itibaren Suriye üzerinden gelen toz bulutu önce Hatay bölgesinde, öğleden sonra ise Çukurova'da etkili oldu. Toz bulutu trafikteki görüş mesafesini bazı bölgelerde 10 metreye kadar düşürdü, araçlar güçlükle ilerledi. Ayrıca vatandaşlar sokakta nefes almakta zorlandı.
Bölgede haftalardır devam eden mısır tarlalarındaki anız yangınları da özellikle Adana'yı duman altında bıraktı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdürlüğü ekipler, Jandarma ve Emniyet güçleri ile birlikte anız yakanlara karşı ortaklaşa çalışma yürüttü.
UÇAKLAR TOZ ALTINDA
Toz bulutu, Adana'nın simgesi haline gelen Sabancı Merkez Camii'nin görüntüsünü de etkiledi. Ayrıca Adana Havaalanı'nın pistinde bekleyen uçaklar da toza büründü. Havalimanında uçak seferlerinde aksama yaşanmazken, tedbir amacıyla pistin ışıkları açık bırakıldı.
Adana Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada ise Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep ve Kilis illerinde meteorolojik toz taşınımı olayı oluştuğu, bu durumun görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme ve sağlık sorunları gibi olumsuzluklara yol açabileceği belirtildi. Adana'da gün boyu etkili olan ve etkisini gece saatlerinde kaybetmesi beklenen toz taşınımı nedeniyle, trafikte sürücülerin dikkatli olması istendi, özellikle KOAH başta olmak üzere solunum ve kalp hastalığı olan hastaların dikkatli olması uyarısında bulunuldu.

FOTOĞRAFLI