Uzun yıllar Karslıların mesire yeri olarak kullandığı Millet Bahçesi, yeniden o eski günlerine döndü.
Yıllarca atıl durumda bırakılan ve kimliği belirsiz kişilerin uğrak yeri olan Millet Bahçesi, Kars Belediye Başkanlığı’nca hayata geçirilen ‘Kentsel Tasarım Projesi’ kapsamında yapılarak Karslıalrın hizmetine açıldı.
Millet Bahçesi’nin eski günlerine döndüğünü ifade eden Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, “Burası halk arasında Millet Bahçesi olarak biliniyor. Eskiden burada aileler yemekler yaparlardı, sanatçılar sahne alırdı ve burası cıvıl cıvıldı. Şimdi yine eski günlerine döndü. İnsanlar çocuklarıyla, aileleriyle birlikte yeniden buraya gelmeye başladı” dedi.
Çeşitli hayvan figürlerinin yanı sıra Çizgi Film kahramanlarının da heykellerinin bulunduğu Millet Bahçesi’nde çocuklar unutulmadı. Şirinler, Pamuk Prenses ve bir çok çizgi film kahramanın heykelinin bulunduğu bahçede çocuk oyun alanları havaların ısınmasıyla birlikte doldu taştı.
Kars Çoban köpeğinden Nasrettin Hoca’nın heykelinin de yerini aldığı Millet Bahçesi’nde Anfi Tiyatro Salonu, Restorant, Kafetarya da insanlar dostlarıyla zaman geçiriyor.
Kamelyalar, barbeküler de yapıldığı Millet Bahçesi’nde, Fitness gruplarıyla yürüyüş parkurları da bulunuyor.