İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, Türkiye Yelken Federasyonu tarafından Brezilya’nın Rio şehrinde yapılacak 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları için aday sporcu seçilen Dilara Uralp’a sponsor oldu.
İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Oda olarak sadece deniz ticareti ile uğraşmadıklarını, denizi, ticaret ve sosyal olanakları olmak üzere tüm taraflarıyla ele aldıklarını söyledi. Sadece yelken sporuna değil dalış ve diğer su sporlarına da destek verdiklerini ifade eden Öztürk, "Dilara bizim yüz akımız. Kendisi çok başarılı kızımız. Rio için 8 yarışa katılması gerekiyor. Kendisine destek vereceğiz. Dilara’ya başarılar diliyoruz. Türkiye’yi çok iyi şekilde temsil edeceğine inanıyoruz" dedi.
DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yalavaç ise Dilara’nın Türkiye’yi ve İzmir’i hakkıyla temsil edeceğini belirterek, "Kendisi genç ve dinamik bir Cumhuriyet kızı. Dilara’nın başarılı olacağına inanıyoruz" diye konuştu.
Dokuz Eylül Üniversitesi’nde okuyan milli sporcu Dilara Uralp, "10 Yaşında windsurfe başladım, 2013’te PWA Dünya Şampiyonası’nda genç bayanlarda birinci oldum. Bugüne kadar çeşitli sınıf ve kategorilerde 27 birincilik elde ettim. Rio Olimpiyatları’na dünyanın en iyi 26 kadın sporcusu katılıyor. Olimpiyat kotası için bu yıl farklı ülkelerde 8 yarışmaya katılacağım. 210 günümü yurtdışı kamp ve yarışlarda geçireceğim. Haftanın 2-3 günü denizde olacağım. İlk hedefim Umman’da bu yıl yapılacak kota yarışını kazanmak. Daha sonraki hedeflerim RS:X olimpik sınıfında 2016 Rio ve 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda ülkeme dereceler kazandırmak. Windsurf çok masraflı bir spor, Deniz Ticaret Odası’na desteğinden dolayı çok teşekkür ederim" dedi.