ORDU (AA) - Ünye ilçe Belediyesince Kadir Gecesi nedeniyle düzenlenen "Bin ay için bir gece uyuma" etkinliği kapsamında yaklaşık 5 bin kişi, şehir stadyumunda teravih namaz kıldı, dua etti.

Ünye Şehir Stadyumu'nda gerçekleştirilen programda, teravih namazı için gelen vatandaşlara seccade dağıtıldı.

Yatsı namazını Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, teravih namazını ise Sultan Ahmet Cami İmam Hatibi Hasan Kara kıldırdı. Çim saha üzerinde kılınan namazda yaklaşık 5 bin kişi saf tuttu. Namazın ardından dua edildi.

Çamyar, yaptığı konuşmada, Kadir Gecesi'nin tüm İslam alemine hayırlı olmasını dileyerek, "Bu gecenin her anı çok değerli olduğu gibi manevi huzurumuzun artması için eşsiz bir imkan ve fırsat sunmaktadır" dedi.

 Gecenin feyiz ve bereketinden manen en iyi şekilde yararlanmak istediklerini vurgulayan Çamyar, şunları kaydetti:

"Cemaat kuru kalabalık değil, aynı ruhla hareket eden muazzam bir birlik demektir. Ayrılık ve tefrikanın çoğaldığı zamanımızda bu geceyi hep birlikte ifa edelim istedik. Bu mübarek gece kalplerimizin kötülüklerden arınmasına, gönül dünyamızın aydınlanmasına vesile. Bu gece dünyayı kuşatan nurani hava eşliğinde hemşehrilerimle birlikte secdeye kapanmanın, avuç açıp 'amin' demenin, sizlerle bir olmanın beraber olmanın huzurunu yaşıyorum.  Bu gece dualarımız ve ibadetlerimiz kabul olsun." 

Konuşmanın ardından Dünya 1. Hafız Abdul Kadir Haidari tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu. Daha sonra İlahiyatçı Yazar Dr. Vehbi Karakaş, Kadir Gecesi’nin anlamına ilişkin bilgiler verdi. Programda daha sonra Türkiye 1. Hafız Cihan Kodal, Kur'an-ı Kerim tilaveti okudu.

Gecenin anlam ve önemine ilişkin özel kum gösterisi ile devam eden programda, Dolunay İlahi ve Semazen Grubu gösteri sundu. Etkinlik, sahur ikramı ile son buldu.

Programda, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ile AK Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün de bulundu.