Kayseri ve Boğazlıyan Şeker Fabrikalarının 2014-2015 üretim döneminin sona ermesi münasebetiyle, hayatını kaybeden çiftçi ve çalışanlar için Kayseri Hunat Camiinde ve Boğazlıyan Çarşı Camiinde mevlid okutuldu.
Kayseri Şeker’in hayatını kaybeden çiftçi ve fabrika çalışanları için düzenlediği mevlit programına, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetimi, Denetim Kurulu Üyeleri, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Üyeleri, Kayseri ve Boğazlıyan Şeker Fabrikası personelinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Camilerin çıkışlarında vatandaşlara kandil simidi ve mevlid şekeri ikram edildi.
İlk defa böyle bir düzenleme yapıldığını belirten Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, "60. kampanyamız kazasız belasız, verimli, başarılı bir şekilde sonuçlandığı için bir şükrün edası olarak bizler de ’dua edelim’ diye düşündük. Bu günün de aynı zamanda mevlid kandiline tekabül etmesi nedeniyle Kur’an tilaveti, salat selam ve dualar ile ilk defa böyle bir icraatı gerçekleştirildi. Çeşitli bölgelerden çiftçilerimizde bu mevlid-i şerife iştirak ettiler. Emeği geçen katkısı olan başta müftülüklerimiz, din görevlilerimiz, çiftçilerimiz ve iştirak eden herkese tüm yönetim kurulu üyelerimiz adına teşekkür ediyorum" dedi.