Turgay İPEK/ERZURUM, () - ERZURUM'da minibüsle mutfak eşyası satan iki kişi, 450 lira parasını aldıkları kadını araçla sürükledi. Kaçan şüpheliler, polis tarafından yarım saatte yakalandı.
Merkez Yakutiye ilçesi Evrenpaşa Mahallesi'nde oturan ve eşi cezaevinde bulunan iki çocuk annesi Gülten Akpınar (29), mahalleye gelerek minübüsle mutfak eşyası satan 2 kişiden alışveriş yapmak istedi. Akpınar'ın pazarlık yapıp aldığı ürünlerden vazgeçmesi üzerine minibüsteki Y.A. ve M.Ç. kadının elindeki 450 lirayı zorla alarak hareket etti. Geçimini evlerde temizlik yaparak sağlayan Gülten Akpınar minibüsten tutunarak kaptırdığı parayı almaya çalışınca bir süre sürüklendi. Artık dayanacak gücü kalmayınca minibüsü bırakan Akpınar kafasını kaldırım taşına çarptı ve yaralandı.
Mahalle halkının ihbarı üzerine kısa sürede olay yerine gelen polis, beyaz renkteki tüm minibüsleri durdurarak arama yaptı. Kent merkezini abluka altına alan polis, yaklaşık yarım saat sonra Y.A. ve M.Ç.'yi Nene Hatun Kavşağı mevkiinde yakalarken, başından ve kolundan yaralanan Gülten Akpınar ise hastaneye kaldırıldı. Kaldırıma çarpması ile sağ gözü şişen ve sürüklenmesi sonucu ellerinin üzeri soyulan Akpınar, uzun bir süre yaşadığı şoku üzerinden atamadı.
Başından geçenleri polise anlatmakta güçlük çeken Gülten Akpınar'ın 13 yaşındaki oğlu Berat Akpınar şunları söyledi:
"Annem mahalleye minibüsle gelen iki kişi ile alışveriş yapıyordu. Birkaç parça eşya aldı. Sonra evdeki teyzemle konuştu. Teyzem de, 'bunlara gerek yok' dedi. Annem de aldıklarını geri verdi. Adamlardan biri annemin elindeki paraları alarak kaçtı. Annem parayı almak için arabadan tutundu ve uzun süre sürüklendi. Minibüs köşeyi hızla dönerken annem yere düştü ve kafasını kaldırıma çarptı. Anneme bir şey olacak diye çok korktum. Hırsızların yakalanmasına çok sevindik."

FOTOĞRAFLI