Ordu Büyükşehir Belediyesi (OBB) Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, il genelinde alt yapı faaliyeti sürdüren kurumlara son uyarısını yaptı. Çöpoğlu, 2016 yılı sonuna kadar tüm alt yapı yatırımlarını tamamlamalarını isteyerek, “Aksi takdirde geriye dönüşü olmayacak nitelikte kazıya izin vermeyeceğiz” dedi.
Genel Sekreter Yardımcıları Hikmet Yıldırım, Bülent Civelek, OSKİ Genel Müdür Yardımcısı Suat Olgun, Ulaşım Dairesi Başkanı Abdulkadir Hatipoğlu, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ve şube müdürleri ile alt yapı kurumları AKSA Fındıkgaz Bölge Müdürlüğü, Çalık YEDAŞ, Türk Telekom, Süper Online yetkililerinin de katıldığı toplantıda açıklamalarda bulunan Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin yapacağı üst yapıların, bu firmaların çalışmalarına bağlı olduğunu hatırlattı.
Genel Sekreter Dr. Mustafa Çöpoğlu, “Yol ve kaldırım yatırımlarımızı sağlıklı yürütebilmemiz için yatırımcı firmaların kendi programlarını biran önce tamamlamalarını istiyoruz. Sağlıklı bir çalışma yürütebilmek için öncelikli olarak alt yapıda faaliyet gösteren kuruluşlar 2016 yılı sonuna kadar büyük ölçekli yatırımlarını tamamlayacaklar” diye konuştu.
YOLLARIN BİR KEZ DAHA KAZILMASINA İZİN VERİLMEYECEK
Bölgede inşaat sezonunun çok kısa olduğunu ifade eden Genel Sekreter Dr. Mustafa Çöpoğlu, “Yatırımcı firmaların, bu kısa dönemi işlerinde yoğunlaşarak iyi değerlendirmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde mevcut güzergahlarda Ordu Büyükşehir Belediyesi, programlı çalışma yürüterek geriye dönüşü olmayacak şekilde, yolların bir kez daha kazılmasına izin vermeden hizmetlerini hayata geçirecektir. Yollarda kazı yapacak firmaların yatırımlarını artırarak programlarını hızlandırmalarını, çalışmalarını daha temiz ve daha titiz yürüterek, vatandaşlarımıza mağduriyet yaşatmamalarını istiyoruz. Firmalarımızla yatırım programlarımız örtüşerek sürdürülmelidir” şeklinde konuştu.