Kırşehir’de yeni doğum yapan bir anne, çocuğuna gelen hediye altınları lösemi hastası Iraklı mülteci Abdulrahman Basıl Noaman Alateg’a ilaçlarını alabilmesi için bağışladı.
Sosyal medya üzerinden Iraklı Abdulrahman Basıl Noaman Alateg’ın durumunu paylaşan ’Biz Ümmetiz’ platformuna gelen telefonla isminin açıklanmasını istemeyen ve yeni doğum yaptığını söyleyen anne ’Çocuğuma gelen altınlar ve bir miktar para ile ilaçlarını almak istiyorum’ dedi.
Yapılan çağrı üzerine anne ile irtibata geçen ’Biz Ümmetiz’ platformu gönüllüleri 2 adet çeyrek altın ve 100 lira parayı Iraklı Alateg’a ulaştırmak için teslim aldı.
Biz Ümmetiz Platfotformu gönüllüsü Muhammed Yaşar Kocadal, "Biz Ümmetiz platformu olarak sosyal medyadan bize başvuran ailelerin reçetelerini ve durumlarını yayınlıyoruz. Elimiz de çok fazla reçete var. Sadece bir tanesi Abdulrahman kardeşimize ait" dedi.
’Biz Ümmetiz’ platformu gönüllüsü Kocadal, kendisine yeni doğum yapan annenin ulaştığını söyleyerek, "Bir anne yeni doğan kızı için gelen hediyeleri bu kanser hastası kardeşimize ilaçlarının alınması için hediye etti. Biraz para 2 adet de çeyrek altın bağışladı. Bağış yapan anne isminin verilmesini istemedi. Eczaneden bizde ilaçların siparişini verdik. Öğleden sonra ilaçlar gelecek. Yeni doğan kızımız için inşallah Allah Meryem temizliği nasip eder. Bu aileye de inşallah Al-i İmran ailesine nasip ettiği ikramlardan nasip eder" diye konuştu.
Mülteci Abdulrahman Basıl Noaman Alateg’a (23) ’Kan ve kan yapıcı organların hastalığı, lösemi teşhisi konulurken, ilaçların alımı yardımseverler vasıtası ile yapılıyor.