Ülkü Ocakları Adana İl Başkanı Yunus Uzunlular, 5 Aralık 2014 tarihinde Çin’in zulmünden kaçarak Tayland’a sağınan Uygur Türkleri için başlattıkları imza kampanyasının sona erdiğini bildirdi.
İnönü Parkı’nda basın açıklaması yapan Yunus Uzunlular, Çin devletini ve Uygur Türkleri’ne kayıtsız kaldıkları iddiasıyla hükümeti eleştirdi. Uygur Türkleri’nin yalnız olmadığını belirten Uzunlular şöyle konuştu:
“Eğer bugün kundaktaki bebek soğuktan donarak ölüyorsa, yüzlerce yüzlerce soydaşımıza Tayland’da adeta mahkum muamelesi yapılıyorsa, her geçen bir önceki günden daha kötüye gidiyorsa ve nihayetinde umudunu Türkiye’ye bağlayan bacılar, analar, ihtiyarlar, gençler, çocuklar hayal kırıklığına uğruyorsa bu tablonun mimarlarından biri de siyasi iktidardır. Sadece birkaç cılız açıklama ile kamuoyuna gaz alma operasyonu yapanlar, Çin’in zulmüne ortak olmaktadırlar. Zira zalimin batıldaki dirayetinin, onda birini gösteremeyenler ya bu davayı hak saymamakta ya da inandığı uğrunda mücadele edecek cesareti gösteremeyecek kadar korkaktırlar. Doğu Türkistan’da yaşayan soydaşlarımız bizim can kardeşlerimizdir. Ülkü Ocakları ve Ülkücü hareket oldukça kardeşlerimiz yalnız ve sahipsiz değildir. Zira her ülkücü doğu Türkistan davasına müdafidir.”