Şırnak’ın Cizre ilçesinde, Yeni Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi ağaçlandırma projesi kapsamında yapım çalışmaları devam eden yeni sanayi sitesine bin iki yüz fidan dikti.
Cizre Yeni Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifinin düzenlediği ’Ağaçlandırma projesi’ kapsamında pilot güzergah olarak belirlenen Yeni Sanayi Sitesi’nde fidan dikme töreni düzenlendi. Fidan dikme törenine Cizre Belediye Eşbaşkanı Kadir Konur, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Bozkuş, Özel İdare Müdürü Ahmet Ebe, Cizre MYO Müdürü Vedat Sönmez, Hastane Müdürü Mahsum Erol, Başhekim Mehmet Hidayetullah Erzen, DBP ilçe yöneticileri, iş adamları, esnaf ve kooperatif üyeleri katıldı.
Yeni Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Eşref Müjde, ilçe merkezi ve çevresinde görülen ağaçlı alan eksikliğini gidermek amacıyla Nusaybin karayolu üzerinde bulunan ve yapım çalışmaları devam eden Yeni Sanayi Sitesi’nde bin 200 fidan diktiklerini söyledi. Müjde, hayvanların fidanlara zarar vermemesi için yüksek boylu olan fidanları tercih ettiklerini belirtti. Müjde, "Bu ağaçlara herkesin sahip çıkması gerekir. Dikilen ağaçların korunması ve çalışmamızın başarıya ulaşması halinde çevremiz farklı bir görünüm kazanacaktır" dedi.
Konuşmaların ardından davetliler fidanları dikti.