Türkiye Wushu Federasyonu tarafından Antalya’da organize edilen Türkiye Gençler Büyükler Bay-Bayan Sanda Şampiyonası’nda Yalova 2 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.
Şampiyonaya 40 şehirden 1056 sporcu katıldı. Büyük erkekler 65 kiloda Yalova’yı temsil eden Ömer Allar Türkiye ikincisi olarak hem gümüş madalyanın sahibi oldu hem de Dünya Şampiyonası vizesini elde etti. Büyük erkekler 52 kiloda mindere çıkan bir diğer Yalovalı sporcu Emirhan Oğuz ise sıkletinde Türkiye üçüncü oldu ve bronz madalya kazandı. Genç erkekler 52 kiloda Yalova adına mücadele eden Hamza Er ise Türkiye ikincisi oldu ve gümüş madalyayı boyuna taktı.
Antalya’da zor şartlar altında başarılar elde ettiklerini belirten Wushu Yalova Temsilcisi Ali Kanberoğlu, "Antalya’daki şampiyonada maçlar geç saatlere kadar devam etti. Bu durum sporcuları oldukça zorladı. Bu zorluklara rağmen 3 madalya almamız bizim için başarıdır. Madalya alan sporcularımız Yalova’yı Dünya Şampiyonası ve Avrasya Şampiyonasında temsil edeceklerdir. En büyük arzumuz bu turnuvalardan madalya ile dönerek ilimiz ve ülkemizi gururlandırmak" dedi.