TRABZON (AA) - Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu, 2015 yılı için turizm sektöründe kullandırılmak üzere 33 milyon lira hibe desteği öngörüldüğünü söyledi.

Hacısalihoğlu, yaptığı açıklamada, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ve TTSO'nca 2015 yılı için turizm sektöründe kullandırılmak üzere 33 milyon lire hibe desteği öngörüldüğünü, bu desteğin 18 milyon liralık bölümünün özel sektöre, 15 milyon liralık bölümünün ise kamu yararı gözeten kuruluşlara kullandırılmasının planlandığını belirtti.

Son bir kaç yılda Doğu Karadeniz bölgesine yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiğini ifade eden Hacısalihoğlu, bölgeye yaklaşık 4 milyon turist çekildiğini, bölgeyi ziyaret edenler arasında Arap turistlerinin sayısının 2014 yılında 260 bin, kruvaziyer turistlerinin sayısının da 18 bine yükseldiğini dile getirdi.

Hacısalihoğlu, Doğu Karadeniz'in her köşesinin ayrı güzellikte olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

"Yeşili, mavisi, dağları, yaylaları, akarsuları, gölleri, kültürü ve tarihi eserleriyle Doğu Karadeniz adeta cennetten bir köşe. Yerli turistlerimiz ve özellikle Arap ülkelerinden gelen turistlerin bölgemizde kalış süreleri de giderek artıyor. Özellikle son dönemde konut ve gayrimenkul yatırımlarında da artış oldu. Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı olarak bölgede gelişen turizmin önümüzdeki yıllarda daha da artacağını tahmin ediyoruz. Gelişmeler bunu bize böyle gösteriyor. Rakamlara ve istatistiklere göre de bölgemizde artan talebe karşı mevcut turizm ve konaklama tesislerimiz yetersiz kalıyor. Başta otel ve konaklama olmak üzere turizm tesislerinin bölgemizde artmasıyla bölgeyi ziyaret eden turistlerin sayısının artacağını ve böylece bölge illerinin kalkınma ve gelişmesinin yanı sıra bölge halkının da gelirlerinde iyileşmeye katkı verileceğini düşünüyoruz."