İran İslam Cumhuriyeti Maku Fermandarı Şahin Alizade, Erzurum Başkonsolosu Hossein Ghasemi’nin de aralarında bulunduğu bir heyetle Ağrı Valisi Musa Işın’a ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.
Hafta sonu olmasına rağmen Vali Işın’ın kendilerini kabul ettiğini belirten Maku Fermandarı Şahin Alizade, kendisine başarı dileklerinde bulundu. Geçmişten beri İran ve Türkiye halklarının arasında güçlü bir gönül birliğinin olduğuna değinen Alizade, "Ağrı ile sınır ili olmamız hasebiyle sürekli görüşme imkanımız oluyor. Şu ana kadar dostane bir ilişkimiz oldu ve müşterek sorunlarda işbirliği içerisinde hareket ettik. Giden Valimiz Dr. Mehmet Tekinlarslan ile çok iyi diyalogumuz vardı. İnşallah sizinle bunu daha da güçlendireceğiz" ifadelerinde bulundu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ağrı Valisi Musa Işın ise, "İran İslam Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti sadece komşuluk ilişkileri noktasında değil birçok ortak paydada buluşmaktadır. İki halk dini inanışları, kültürü, sosyal ve ekonomik ortaklıkları ile birbirlerine karşı derin bir sevgi beslemektedirler. Tabi iki ülkenin komşu olması da ayrı bir güzellik katıyor. Birçok konuda işbirliği yapma imkanı sağlıyor. Şu anda TIR geçişleri ile ilgili zaman zaman yaşanan bir sorunumuz var. Bu noktada da değerli dostlarımızla bir araya gelerek, gerek fiziki gerekse bürokratik şartları iyileştirmenin yollarına bakacağız" diye konuştu.
Sınır sorunları ve ekonomik işbirliği konularının ele alındığı ziyaret sonrasında heyetler bir birilerine karşılıklı çeşitli hediyeler takdim ettiler.