Ahmet ACAR/KAŞ (Antalya), () - TÜRKİYE Sualtı Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Serbest Dalış Paletli Sabit Ağırlık ve Küp Apnea Türkiye Şampiyonası, Antalya'nın Kaş İlçesi'ndeki Hidayet Koyu'nda başladı.
Şampiyonanın ilk günü, 'serbest dalış paletli sabit ağırlık' dalında yarışmalar yapıldı. Dünya rekortmenlerinden Şahika Ercümen'in de aralarında bulunduğu 7'si kadın 22 sporcunun katıldığı şampiyonada, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Spor Koordinatörü İrfan Kara başkanlığında 10 organizasyon görevlisi ve Türkiye Serbest Dalış Teknik Kurul Başkanı Levent Ucuzal başkanlığında 26 hakem görev alıyor.
ERCÜMEN'DEN YENİ TÜRKİYE REKORU
Hidayet Koyu'ndaki yarışmalarda dereceye giren sporcular, Türkiye Serbest Dalış Milli Takımı'na seçilecek. Yarışmalarda kadınlar serbest dalış paletli sabit ağırlık dalında dünya rekortmeni Şahika Ercümen 72 metreye dalarak Türkiye şampiyonu oldu. Şahika Ercümen, bu derecesiyle yeni bir Türkiye rekoruna imza attı. Kadınlarda ikinciliği 40 metre ile Fatma Uruk, üçüncülüğü 35 metre ile İrem Yeşil aldı. Erkeklerde ise birinciliği 73 metre ile Can Mehmet Arıkök, ikinciliği 62 metre ile Selahattin Akın, üçüncülüğü 58 metre ile Engin Ünal aldı.
Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Spor Koordinatörü İrfan Kara, "Türkiye'de ilk kez düzenlenen şampiyonada aynı zamanda milli takıma seçilecek sporcular da belirlenecek. 22 sporcunun katıldığı şampiyona Türk sporu için önemli" dedi.
Türkiye rekorunu 70 metreden 72 metreye çıkaran Şahika Ercümen de 10 Eylül'de şehitler anısına Kaş'ta yeni bir rekor denemesi yapacağını söyledi.
Erkekler birincisi Can Mehmet Arıkök ise "Bu şampiyonanın uzun yıllar sonra Türkiye'de düzenlenmiş olması çok güzel. Bu şampiyonaya katılmak için yurt dışına gidiyorduk" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI