AK Parti Malatya Milletvekili Aday Adayı Avukat Bayram Taşkın, “Anayasa, iki darbecinin ve iki tane kara cübbeli profesörün hazırlamış olduğu ve bizlere dayatmış olduğu bir metindir” dedi.
Genel seçimler kapsamında çalışmalarını sürdüren AK Parti Malatya Milletvekili Aday Adayı Avukat Bayram Taşkın, AK Parti Yazıhan İlçe Teşkilatını ziyaret etti.
AK Parti Yazıhan İlçe Başkanı Veysel Ateş, “Bayram beye çıkmış olduğu bu yolda başarılar dilerim. AK Partiye yakışacak şekilde Yeşilyurt ilçe başkanlığını yaptı” diye konuştu.
“HALKIMIZ BUNU FAZLASIYLA HAK EDİYOR”
AK Parti Malatya Milletvekili Aday Adayı Avukat Bayram Taşkın ise, 2015 seçimlerine hızla yaklaştığını belirterek, "Türkiye’nin demokratikleşme yolunda en büyük adımlardan bir tanesi de cumhurbaşkanını halkın seçmesidir. Ancak bunun henüz hukuksal alt yapısı oluşmuş değildir. Demokratikleşmenin zemini yeni anayasadır. Bizler hala 35 yıl önceki darbenin ürünü olan anayasa ile idare ediliyoruz. Maalesef halkın iradesinin yansıdığı meclisin yapmış olduğu bir anayasa değildir. Bu anayasa iki darbecinin ve iki tane kara cübbeli profesörün hazırlamış olduğu ve bizlere dayatmış olduğu bir metindir. İnşallah bugüne kadar yapmış olduğumuz hizmetler neticesinde bundan sonrada halkımız AK Parti iktidarına ve hükümetine büyük teveccüh ve güven verecektir. Yeni mecliste oluşacak parlamentodaki aritmetik yapı en az 330 ve üzerindeki alacağımız milletvekilini ile halkımızı hak etmiş olduğu yeni anayasa ile buluşturacağız. Bundan sonraki anayasayı birkaç darbeci ve ısmarlamacı profesörler değil halkın iradesinin yansıdığı Türkiye Büyük Millet Meclisi yapacaktır. Halkımız bunu fazlasıyla hak ediyor” ifadelerini kullandı.
"BU YOLUN DÖNÜŞÜ YOKTUR"
AK Parti’nin bu topluma ikinci bir taahhüdünün ise çözüm süreci olduğunu belirten Taşkın, “Bugüne kadar hiçbir iktidarın ağzına dahi alamadığı meseleyi iktidarımız attığı büyük adım ve hamlelerle Türkiye”nin her yerinde halkın güvenini kazanmıştır. Bu yolunda dönüşü yoktur. Birlikte yaşama projesi ve birlikte yaşama duygusu demokratikleşmenin de temelini oluşturmaktadır. Her şeyin temeli güven duygusudur, kardeşçe yaşama arzusudur. Bu seçimlerle bu projenin nihayete erdirilmesi için bir fırsata dönüştürmek zorundayız. Bu projeyi engellemeye çalışan iç ve dış mihraklar vardır. İnşallah bizlerin desteği ile bu mihraklar başarıya ulaşamayacaklardır” şeklinde konuştu.