Gençlik sorunlarını farklı bakış açılarıyla ele alan ’Ah Şu Gençler’ isimli tiyatro oyunu İzmir’in Aliağa ilçesinde sahnelendi.
Aliağa Anadolu Lisesi Tiyatro Kulübü Oyuncuları tarafından Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde sahnelenen komedi oyunu izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Yaklaşık 1 buçuk saat süren oyunda ailelerin çocuklarına olan ilgisizliği ve çocukları olumsuz yönde etkileyen karı koca ilişkileri ele alındı.
’Şu Çılgın Türkler’ adlı kitabın yazarı Turgut Özakman’ın eserinden uyarlanan oyun; gençlik sorunlarına aileler ve gençlerin gözünden farklı bir bakış açışı sunuyor. Yönetmenliğini ve sorumlu öğretmenliğini Sinem Özlem Develi’nin yaptığı oyunda; Hasan Murat Gön, Ceren Çevik, Cansu Atmaca, Görkem Vardar, Rabia Korkmaz, Yasemin Şenkaya, Sevde Alkan, Hasan Kenaz, Erna Su Konuşak, Hüseyin Gün, İnanç Bilgiç, Ayşenur Parlak, Ezgi Nur Tuna, İnci Çoban, Berkcan Ay, Selin Ekin Tücaroğlu, Derya Akpınar isimli öğrenciler oyuncu olarak yer aldı.
Bir yıldır bu oyuna hazırlandıklarını belirten Aliağa Anadolu Lisesi Tiyatro Kulübü sorumlu öğretmeni Sinem Özlem Develi, "17 kişilik kadromuz ile bütün bir yıl çalışarak bu oyuna hazırlandık. Hazırlık aşamasında hem eğlendik hem de tiyatro sanatını öğrendik. Oyunumuzda, büyükler tarafından anlaşılmadıklarını düşünen ve yaşadıkları baskılardan dolayı canları sıkılan gençler anlatıldı. Bu gençler, hem kendilerini, hem de büyüklerini eleştirirler ve büyükler ile ortak bir anlaşma zemininin olabileceğini anlatmak istediler. Bunları anlatmak isteyen gençlerimiz sahnede eğlenceli, şarkılı, danslı oyunlar sahnelediler" dedi.