Mehmet TÜRK/DİYARBAKIR, ()- CHP gençlik örgütleri, pazar günü, bombalı saldırıda 32 kişinin yaşamını yitirdiği Şanlurfa'nın Suruç İlçesi'ne gidecek. CHP il gençlik kolları, Avrupalı Genç Sosyalistler ve bazı sivil toplum kuruluşları ile birlikte, bölgedeki bazı STK'ları, HDP ve Suruç Belediye Başkanlığı ile 2 polisin şehin olduğu Ceylanpınar Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret edecek.
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, Kobani'nin yeniden inşaası için geldikleri Suruç'ta basın açıklaması yaptıkları sırasında bombalı saldırıda yaşamını yitiren arkadaşlarını anmak için Pazar günü, il gençlik kolları olarak Suruç'a gideceklerini açıkladı. Avrupalı Genç Sosyalistler ve bazı sivil toplum örgütleri temsilcileriyle Suruç'a gidecek CHP'li gençlerin bölgde HDP ve STK temsilcileri ve Suruç Blediye Başkanlığı ile görüşeceğini belirten Yıldız, ayrıca 2 polisin şehit olduğu Ceylanpınar Emniyet Müdürlüğü'nü de ziyaret edeceklerini açıkladı.
CHP'li gençlik örgütlerinin topladıkları yardımı da bölgeye götüreceklerini açıklamasında dile getiren Yıldız, "Son bir haftadır dayanışma kültürünün bir parçası olarak gençlik örgütlerimiz, toplamış oldukları yardımları, kente götürmek ve halkımızın öz evlatlarını bir kez daha anmak için orada olacağız. Payımıza canlı kalkan olmak düşüyor ise biz Suruç'ta kalkan olmak için bedenimizi siper edeceğiz. Ve arkadaşlarımızın son gülümseyişini gönüllerimize tutuşturup, Suruç'tan yükselteceğimiz sesimizi.Sağır kulaklar duyana kadar haykıracağız; Fikirlerin hiçbir zaman ölmediğini.Hayalleri, uğruna can verdikleri barış tohumları bizlere emanet.Türkiye gençlik hareketlerinin bugün her zamankinden daha fazla gericiliğe karşı bir arada durmasının gerekliliğini hissettiğimiz bir dönemden geçmekteyiz. Bu sebeple ilerici tüm damarlarla bir arada olma sorumluluğunu taşımaktayız.Bizlerle beraber olmak isteyen, savaş cephesinde değil barış cephesinde yer alan tüm güçlerle de yan yana durmaktan çekinmeyeceğimizin bilinmesini isteriz.Barışı bizler inşa edeceğiz.Bölgede'ki sivil toplum kuruluşları ve HDP ile'de temasların kurulmasının ardından Suruç Belediye Başkanlığı ve 2 şehit veren Ceylanpınar İlçe Emniyet Müdürlüğü'nünde ziyaretleri gerçekleştirilecektir" dedi.