Atilla ATMACA/EREĞLİ (Konya), () - HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan 16 askerden topçu uzman çavuş Tuğrul Köseoğlu'nun cenazesi, memleketi Konya'nın Ereğli İlçesi'nde 5 bin kişinin katıldığı törenin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi. Şehit eşi Tansu Köseoğlu, Ankara'dan askeri helikopterle Ereğli'ye getirilen cenazeyi, asker selamı verip, "Havada yiğit geliyor yiğit" diyerek karşıladı.
3 yıllık Uzman Çavuş Tuğrul Köseoğlu, ilk olarak Afganistan'da görev yaptıktan Dağlıca'ya tayin oldu. Köseoğlu, 11 ay önce Acil Tıp Teknisyeni eşi Tansu ve 1 yaşındaki kızı Zeynep'i Hakkari'ye götürdü. Geçen Ramazan Bayramı'nda memleketi Ereğli'ye gelen Köseoğlu, eşi ve kızını burada bırakıp, Hakkari'ye döndü. Kurban Bayramı'nı memleketinde geçirmeyi planlayan Uzmun Çavuş Köseoğlu, 6 Eylül günü PKK'lı teröristlerin saldırısında, 15 silah arkadaşıyla birlikte şehit düştü.
Şehit Köseoğlu'nun cenazesi, Ankara Adli Tıp Kurumu'nda yapılan DNA testinin ardından bugün askeri helikopterle memleketi Ereğli'ye getirildi.
'BİZ HEP ELELEYİZ, BİZİ KİMSE YIKAMAYACAK'
Oğlunun cenazesinin Ereğli'ye gelişini bekleyen anne Sultan Aydın, elini tutup taziyede bulunan Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Ali Rıza Alaboyun'a, "Dim dik duracağız. Biz böyleyiz. Böyle kalacağız. Biz hep eleleyiz, kimse bizi yıkamayacak. Emin olun bizi kimse yıkamayacak. Gözyaşlarımızı, onlar görmeyecek. Gözyaşı akıtmayacağız, ağlamayacağız. Dik duracağız. Evladığımızı güle güle uğurlayacağız" dedi. Bakan Alaboyun da anne Aydın'ın elini öptü. Anne Aydın, "Ne mutlu ki benim oğlum şehit olup, beni bu mertebeye getirdi. Ben de göğsümü gere gere oğluma layık bir anne olacağım. Kafam eğik gezmeyeceğim. Gözyaşı dökmeyeceğim. Her zaman beni böyle görecekler" dedi.
Bakan Alaboyun da "Bizi onurlandırdınız, gururlandırdınız" dedi. Anne Aydın, "Biz de sizlerle gurur duyuyoruz. Rabbimin izniyle oğlumun cenazesini şimdi teslim alacağız, yerine kavuşturacağız. Gözyaşımız yok bizim. Acıyı şerbet diye içiyoruz. Ben bir Tuğrul’umu kaybettiysem, binlerce Tuğrul kazandım. Bunu da canı yürekten diyorum" dedi.
Bakan Alaboyun, anne Aydın'a metanetine hayran kaldığını belirtip, oturacağı yere kadar eşlik ederek, "Sizin bu ufkunuzla, bizi kimse bölemeyecek" dedi.
ŞEHİT EŞİNİ ASKER SELAMIYLA KARŞILADI
Eşinin cenazesinin gelmesi bekleyen Tansu Köseoğlu ise askeri helikopterin inişi sırasında "Havada yiğit geliyor, yiğit" diyerek, asker selamı verdi. "Tuğrulum burada bir sürü yiğit var, seni bekliyorlar" diyen Tansu Köseoğlu, eşinin helikopterden indirilen Türk bayrağına sarılı tabutuna dokunup gözyaşı döktü. Köseoğlu’nun yanında bulunan sağlık görevlileri de gözyaşlarına hakim olamadı.
Şehit eşi Tansu Köseoğlu, 1 yaşındaki kızı Zeynep Köseoğlu ve Uzman Çavuş görevinden ayrıldıktan sonra itfaiye erliği yapan kardeşi Sait Köseoğlu, cenaze aracıyla baba evine geldi. Şehit Köseoğlu'nun cenazesi, helallik alındıktan sonra dualar eşliğinde baba evinden uğurlanıp, dini ve askeri törenin yapılacağı Ulu Camii'ne getirildi.
Törene, Bakan Ali Rıza Alaboyun, Konya Valisi Muammer Erol, Karaman Valisi Murat Koca, askerler, şehidin yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.
Şehit Köseoğlu'nun cenazesi, dini ve askeri törenin ardından Meydanbaşı Mezarlığı'ndaki Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi.

FOTOĞRAFLI