Faik KAPTAN-Murat ÇAKIR/İSTANBUL, ()- ABD'nin Kuzey Carolina Eyaleti'ndeki bir mahallede geçtiğimiz Şubat ayında silahlı saldırı sonrası öldürülen 3 Müslüman gençten biri olan Deah Barakat'ın ailesi, oğullarının yarım kalan hayalini gerçekleştirmek üzere İstanbul'a geldi.

Diş hekimliği öğrencisi Deah Barakat (23), eşi Yusor Muhammed Ebu Salha (21) ve baldızı Razan Muhammed (19), geçtiğimiz Şubat ayında Chapel Hill kasabasındaki evlerinde başlarına ateş edilerek öldürülmüştü. Deah Barakat, ölmeden önce Türkiye'ye gelip, Suriyeli mülteci çocukların diş tedavisini yapmak istiyordu; fakat hayali yarım kaldı. Öldürülen gencin babası Namee Barakat, oğlunun bu hayalini gerçekleştirmek üzere THY'nin tarifeli uçağıyla İstanbul'a geldi.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan baba Namee Barakat, "Kardeşim, kuzenlerimiz ve onların eşleri de gelecek. Kampanya için en son 500 bin doların üzerinde bir yardım toplandı. Site haricinde başka insanlar da yardımda bulundu. Yaklaşık 1 milyon dolara yakın bağış oldu. Paranın bitmemesi ve yardımların sürmesi için bir vakıf kuracağız ve yardımların bir kısmını buna harcayacağız. Geri kalanıyla diş malzemeleri alacağız" diye konuştu.

Kardeş Farris Barakat, "Kampanyanın devam ettirilmesinin ve insanların yüzünün güldürülmesini önemsediler. Önce konferans için Gaziantep'e gideceğiz. Sonra'da Hatay'a geçeceğiz. Orada bir süre çalışmalarda bulunacağız" dedi.



TÜRK AİLE HAVALİMANINDA KARŞILADI

İnternet üzerinden aile ile bağlantı kurarak, aileyi havalimanında karşılamaya gelen Türk vatandaşı Tuba Say ise "Tek başına bir Suriyeliye yardım yapamam. Ama en azından bu gibi kampanyalara destek olmak istedim. Şubat ayından beri takip ediyorum olayı. Aileyle de internet üzerinden irtibata geçtim. Onların yalnız olmadığını göstermek istedim" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI