Cumhuriyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından mezuniyet töreni düzenlendi.
Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, Başsavcı Murat İrcal, Rektör Vekili Prof. Dr. Ertan Buyruk, Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Gökçe, Sivas Diş Hekimleri Odası Başkanı Mehmet Murat Öztürk, fakülte dekanları, öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı.,
Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından verilen mini konserin ardından konuşan Rektör Yardımcısı ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Sami Hizmetli, Diş Hekimliği Fakültesi hakkında bilgiler vererek, dünyada sağlık alanında hızlı bir gelişme yaşandığını, Cumhuriyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fskültesi’nde teknolojiye bağlı en modern cihazların kullanıldığını ifade etti.
Hizmetli, “Bu gelişmeleri analiz ederek sistemimize uygun olan teknolojik gelişmeleri uygulamak için fakültemizde yoğun bir mesai harcamaktayız. Bu gelişmeler doğrultusunda, öğrencilerimizi iyi birer hekim olarak yetiştirecek, kendine olan güvenini en kısa zamanda kazanmasını sağlayacak, en güncel teorik bilgilerle klinik uygulama becerisini kazanacak, girişimci ruhu en üst seviyeye ulaştıracak ve en son yenilikleri kullanmayı garanti edecek, insana saygıyı ön planda tutan, öğrenciyi ve hasta sağlığını esas alan bir eğitim sistemini uygulamaya çalıştık.” dedi.
Öğrencileri mezun etmenin haklı gururunu yaşadıklarını ifade eden Hizmetli, “Sevgili öğrenciler; bizler sizleri iyi bir diş hekimi aynı zamanda örnek bir kişi olarak yetiştirmek için çalıştık. Her türlü hasta profilinin, zorluğun, engellerin üstesinden geleceğinize yürekten inanıyorum. Bizleri ve üniversitemizi daima güzel anılarla hatırlamanızı, bizleri unutmamanızı temenni ediyorum” diye konuştu.
Törende fakülte dönem birincisi Betül Cucu’nun fakülte yaş kütüğüne isimlik çakmasının ardından dereceye giren ve mezun olan öğrencilere protokol üyeleri tarafından diplomaları verildi.