Edip TEKİN/BURSA, () - BURSA’da amatör ligde mücadele veren Roman Gençlikspor, Gündoğduspor ile karşılaştı. Taraftarlarının, Roman havası ile destek verdiği Roman Gençlikspor, rakibini 3-2 yenmeyi başardı. Karşılaşma sonrası açıklama yapan Roman Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Efkan Özçimen, "Tarihimizde bir ilk olan kulübü üç ay önce kurduk. İlk kez amatör ligde mücadeleye başladık. Önümüzdeki yıllarda A Milli Takım'a Roman Gençlikspor’dan futbolcu göndermek istiyoruz" dedi.
Bursa Valiliği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Bursa, Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’nın (BEBKA) desteğiyle 3 ay önce kurulan Roman Gençlikspor Kulübü, çocuklar ve gençlerin uyuşturucu ve kötü alışkanlardan uzak tutulması amacıyla kuruldu. Futbol, yüzme, voleybol ve atletizm branşlarında da faaliyet gösterecek olan kulübün futbol maçlarında heyecan ve eğlence bir arada yer alıyor.
Atıcılar spor tesislerinde oynanan Gündoğduspor maçı için takımlarını desteklemek için tribünleri dolduran Roman taraftarlar hem takımlarına hem de maçı izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Davul eşliğinde Roman ve oyun havası çalan gençler takımlarına maç bitimine kadar sloganlarla destek verdi. Maçın ilk dakikalarında 1-0 geriye düşen Roman Gençlikspor, rakibini 3-2 yenmeyi başardı.
Galibiyetin ardından açıklama yapan Roman Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Efkan Özçimen, hedeflerinin Süper Lig olduğunu söyledi. Özçimen, “Tarihimizde bir ilk olan Roman Gençlikspor’u üç ay önce kurduk. İlk kez amatör ligde mücadeleye başladık. Romanspor’umuz çok başarılı. Önümüzdeki yıllarda A Milli Takımı'na Roman Gençlikspor’dan futbolcu göndermek istiyoruz. Milli formayı terletmelerini istiyoruz. Bununla beraber her türlü kötü alışkanlıklardan, uyuşturucu ve kötülüklerden çocuklarımızı uzak tutmak için kulüp kurduk. Şu anda 250’ye yakın sporcumuz var. Amacımız ise 500 sporcumuzla tüm spor dallarında boy göstermek. Bunların arasında voleybol, yüzme, karate, atletizim ve futbol var. Bunun dünyada bir örneği yok. Hedefimiz süper lig. Süper lig yolunda her maçımızı kazanarak devam edeceğiz. Hedefimiz önümüzdeki yıllarda A Milli Takıma Roman Gençlikspor’dan futbolcu göndermek” dedi.
Özçimen, Romanların maçının davulsuz olmayacağını da kaydederek, “ 9-8’lik ritimle roman havalarıyla Romanspor’u destekliyoruz” dedi.

FOTOĞRAFLI