Şanlıurfa Piazza Alış Veriş ve Yaşam Merkezi, Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümüne özel hazırladığı etkinlikleri ziyaretçileri ile buluşturacak.
Kurtuluş Savaşında, düşmanlara karşı sergilediği destansı mücadelesi nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) kararıyla “Şanlı” unvanı verilen tek şehir olan Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 95’inci yıldönümü, Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
“ZİYARETÇİLER TÜRK BAYRAĞI İLE KARŞILANACAK”
Düşmanın üstün silah gücü, kötü hava şartları ve maddi imkânsızlıklara rağmen 11 Nisan 1920’de “Kendi kendini kurtaran şehir” olarak tarihe geçen Şanlıurfa’nın kurtuluş yıldönümü olan 11 Nisan Cumartesi günü, Piazza AVYM’de ziyaretçiler Türk bayraklarıyla karşılanacak.
“SERGİ, KORO, DRAMA VE ŞİİR DİNLETİSİ”
11 Nisan’da saat 13.30’da açılışı yapılacak olan Naci Büyükkırcalı’nın birbirinden değerli eserlerinin yer aldığı “Tuvaldeki Tarih” adlı yağlı boya resim sergisi ise Şanlıurfalı sanatseverler tarafından 18 Nisan’a kadar gezilebilecek. Saat 15.00’da başlayacak konserde, Doğa Koleji’nin konseri kulakların pasını koro ve drama gösterisi ile ziyaretçilerin karşısına çıkacak. Saat 18.00’da ise, İzzettin Aluç, kalplere ve gönüllere hitap eden şiir dinletisiyle Piazza AVYM ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatacak. Çocukların da unutulmadığı etkinlikler kapsamında, Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yıldönümüne özel olarak hazırlanan puzzlelar, Piazza tarafından çocuklara hediye edilecek.