Konya’nın Beyşehir ilçesinde, ilçe merkezi ve taşra mahallelerinde çeşitli noktalara 60 bin lale soğanı dikimi gerçekleştirildi.
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, ilkbahar mevsiminin gelmesi ile birlikte ilçe genelinde lale soğanı dikim çalışmaları yürütüldüğünü söyledi. Beyşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmalar sonucu dikimi gerçekleştirilen lalelerin ilkbahar mevsimi ile birlikte çiçek açarak rengarenk bir görüntü sergilemeye başladığını belirten Özaltun, “Baharın gelmesiyle birlikte Beyşehir’de çiçek açan lale soğanları yörede görenlere adeta kartpostallık manzaralar sunuyor. Lalezar haline gelen refüjler çevreye büyük güzellik katıyor ve vatandaşlarımızın beğenisini kazanıyor” dedi.
Başkan Özaltun, “Beyşehir Belediyesi olarak şehrimizin muhtelif yerlerine mevsimlik çiçekler dikiyoruz. Belediyemizin seralarında yetiştirdiğimiz gül fidanı, kadife, yıldız, şebboy, menekşe gibi çiçekleri peyzaj düzenleme çalışmalarımızda kullanıyoruz. Bu yıl 60 bin adet lale soğanı diktik. Ve şimdi şehrimizin dört bir tarafında laleler açmaya başladı. Şehrimizde güzel kartpostallık görüntüler ortaya çıktı. Şehrimizi güzelleştirmek için ve vatandaşlarımıza yakışır bir Beyşehir için çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.