Adıyaman’ın Kahta ilçesinde hastanede iki defa düşen şahıs 22 aydır yatağa mahkum oldu.
İddiaya göre, Adıyaman’ın Kahta ilçesinde yaşayan Mustafa Polat, 22 ay önce şeker ilacını yazdırmak için Kahta Devlet Hastanesine gitti. Doktor Mustafa Polat’ın şekerini düşürmek için hastanede yatması gerektiğini söyledi. Hastanede 9 gün yatan Polat, şekerinin düşmesinden dolayı iki defa düştü. Bir defasında ayağında kırık ve yırtılmalar meydana geldi.
Mustafa Polat, başından geçenleri şöyle anlattı:
“Kahta Devlet Hastanesine şeker ilacımı yazdırmak için gittim. Doktor bana hastanede yatmam gerektiğini söyledi. Hastanede 9 gün yattım. Bu süre içerisinde hastanenin lavabosunda şekerim düştüğü için 2 defa üst üste düştüm. Ayağım çok fena burkuldu. 9 gün kaldığım hastaneden taburcu oldum. Taburcu olduğum günün akşamı tekrar acile kaldırdılar. Çünkü ayağım çok ağrıyordu. Bunun üzerine yapılan tetkikler sonucunda ayağımda kırılmalar ve yırtıklar olduğunu söylediler. Daha sonra doktorların, ameliyat olmam gerektiğini söylemesi üzerine ayağımdan ameliyat oldum.
Şeker hastalığımı bıraktım artık bu bacağımın derdine düştüm. Bacağımın durumunu netleştirmeden beni neden hastaneden taburcu ettiler. Ayağımda kırıklar ve yırtıklar oluşmuş. Daha sonra alçıya alındı. Enfeksiyon kaptı, dediler. Ameliyata aldılar. Bacağım 22 aydır hala ağrıyor. Bu acı hiç dinmiyor. Ayağımı alçıya aldılar olmadı. Ameliyat ettiler, yine olmadı.
Kahta Devlet Hastanesinde tedavim sonuç vermeyince bende bunun üzerine Mersin’e gittim. Orada tedavi gördüm. Mersin Üniversitesinden yapılan tetkiklerde biyopsinin yapılmadığını anladık. Bu tür hastalarda biyopsi yapılırken neden Kahta Devlet Hastanesi’nde yapılmadı. Çok mağdur edildim. Şeker hastasıyım ama ben şekerden geçtim. Şimdi sadece sakat olan ayağımın derdine düştüm. Çalışamıyorum. Ailemi geçindiremiyorum. Benim bu duruma düşmemin sebebi ihmalkarlık olduğunu düşünüyorum. Kahta Devlet Hastanesinde hizmet eksikliği oldu. Ben bu yüzden bu duruma düştüm. 22 aydır iyileşmeyen ayağımın sorumlularının bulunmasını istiyorum. Sağlık Bakanlığını göreve çağırıyorum."