Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi’nin, Yakın Doğu Üniversitesi ile ortaklaşa düzenlediği ’Sınav Kaygısı ve Verimli Çalışma’ konulu eğitim konferansı yoğun ilgi gördü.
İlçede özellikle üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere ve velilere yönelik gerçekleştirilen konferansta, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş da, ölümünün 3. yıl dönümü de anıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program , KKTC Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Yakın Doğu Üniversitesi Adana Temsilcisi Mevlüt Sezer, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Eğitim uzmanı Sadık Gültekin tarafından verilen konferans öncesinde kürsüye gelerek bir konuşma yapan KKTC Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, KKTC kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ı ölümünün üçüncü yılında saygı ve minnetle andıklarını söyledi. İnanıroğlu, Toroslar’da merhum Rauf Raif Denktaş’ın anısına yapılan park ve açık hava müzesinin çok anlamlı ve önemli bir proje olduğunu da belirterek, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da KKTC’nin ve Kıbrıs Türklerinin bağımsızlığı için mücadele veren merhum Rauf Raif Denktaş’ın, Türk dünyası için unutulmayacak bir devlet adamı olduğunu belirterek, ölümünün üçüncü yıldönümünde rahmet ve minnetle andıklarını ifade etti. Mustafa Kemal Mahallesi’nde merhum Rauf Raif Denktaş’ın adını yaşattıkları parkta Kıbrıs Barış Harekatında kullanılan askeri malzemeleri de sergileyerek bir açık hava müzesi oluşturduklarını da hatırlatan Tuna, yakın bir zamanda parkın ve açık hava müzesinin açılışını yapacaklarını vurguladı. Tuna, "1974 yılında Kıbrıs’ın hür ve bağımsız olması için yapılan Kıbrıs Barış Harekatında kullanılan askeri malzemeleri buraya getirerek bir açık hava müzesi oluşturduk. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bizim için vazgeçilmezdir. Kıbrıs’ın vatanlaştırılmasında KKTC kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ın ve onun himayesinde Dr. Fazıl Küçük’ün verdiği destekler çok anlamlı ve önemlidir. İşte orada bir devletin kurulmasına vesile olan merhum Denktaş’ı ve tüm ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.
"İyi bir eğitim, iyi bir hayat demektir" diyen Tuna, Toroslar Belediyesi olarak çalışma ve yol haritalarında bulunan eğitim ve gençliği her zaman ön planda tuttuklarını söyledi. Tuna, "Eğitim vazgeçilmez unsurumuzdur. Çalışma ve yol haritamızda bulunan sağlık, eğitim ve gençliğe her zaman önem veriyoruz. Bu unsurları öne çıkartmak amacıyla bölgemizde birçok projeyi de hayata geçirdik. Bir milletin geleceğe umutla bakabilmesi için çocuklarını ve gençlerini doğru ve iyi yetiştirmesi gerekir. Biz de bu ilkede hareket ediyoruz. Eğitim sisteminin getirdiği zorluklar tabi ki var. Ama öğrencilerimizin bu konuda dikkatli olmalarını, geleceklerini şekillendirecek olan sınavlarda kaygıya düşmemelerini istiyoruz. Yakın Doğu Üniversitesi ile ortaklaşa düzenlediğimiz bu projenin çok anlamlı ve önemli olduğunu düşünüyoruz. Değerli hocamız Sayın Sadık Gültekin’in vereceği bilgilerinde siz öğrencilerimize katkılar sunacağına inanıyoruz. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Eğitim Uzmanı Sadık Gültekin’e ve Yakın Doğu Üniversitesi Adana Temsilcisi Mevlüt Sezer’e bir plaket takdim ederek, teşekkür etti. Ardından eğitim uzmanı Sadık Gültekin, ’Sınav Kaygısı ve Verimli Çalışma’ konulu eğitim verdi.