Buca Belediyesi’nden yaz tatiline çıkan çocuklara sürpriz bir hediye geldi. Belediye, ilçede yaşayan dar gelirli ailelerin 11-15 yaşındaki çocuklarını yaz tatilinde Çeşme’ye götürecek.
Buca’da çocukları bugünlerde tatil heyecanı sardı. Buca Belediyesi’nin “Haydi Çocuklar! Çeşme’ye Gidiyoruz” sloganıyla başlattığı gezilerle yaz tatili döneminde yaklaşık bin çocuk günübirlik Çeşme’ye tatile götürülecek. 11-15 yaş arasındaki çocukların katılacağı ve haftada üç gün gerçekleştirilecek gezilerde, çocuklar eğitmenleri eşliğinde tenis oynayıp, Ilıca Plajı’nda denize girecek. Buca’da yaşayan dar gelirli ailelerin çocuklarını kapsayan projede, haftanın üç günü mahallelerinden otobüslerle alınan çocuklar, eğitmen ve gözetmenleri eşliğinde keyifli bir yolculuğa çıkıyor. Türkiye’nin en gözde tatil merkezlerinin başında gelen Çeşme’de birer saatlik tenis eğitimi alan çocuklar, Ilıca Plajı’nda denize girip, gönüllerince eğleniyor.
BAŞKAN AMCA’YA TEŞEKKÜR
Çocuklara ve eğitime yapılan yatırımları “geleceğe yapılan en önemli yatırım” olarak nitelendiren Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Göksu Mahallesindeki uğurlamaya katılarak, çocukların tatil coşkusuna ortak oldu. Çocukların “En büyük başkan bizim başkan” tezahüratları ile karşılanan Başkan Piriştina onlara, “Bol bol eğlenin, tatilin tadını çıkarın. Siz bunu hak ettiniz. Sizden tek isteyim, eğitmenlerinizin sözünden çıkmayın” öğüdünde bulundu.
Piriştina’ya teşekkür etmek için birbirleriyle yarışan çocuklar, heyecan ve mutlulukla çıktıkları yolculukta keyifli bir gün geçirdi.