GÜMÜŞHANE (AA) - MHP Gümüşhane İl Başkan Yardımcısı Hamiyet Acet, Anneler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Acet, yayımladığı mesajda, anne kavramının Türk-İslam kültüründe kutsal yeri bulunduğunu belirterek, "Kültürümüzde Anneler Günü bir güne sığdırılamamış, ömre yayılmıştır. Nitekim Yüce Peygamberimiz, 'cennet anaların ayakları altındadır' diyerek bu öneme vurgu yapmıştır" ifadesini kullandı.

Annelerin, toplumların gidişatını değiştiren, evi duvar olmaktan çıkarıp yuva haline getiren, en imkansız şartlarda bile ailesini başarıya taşıyabilen kahramanlar olduğunu vurgulayan Acet, şöyle devam etti:

"Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 'büyük başarılar değerli anaların yetiştirdikleri seçkin çocukların yardımıyla meydana gelir' diyerek, annenin toplumdaki rolünü ortaya koymuştur. Annelerimizin tarihte ve günümüzdeki önemini anlatmaya kalksak bütün kelimeler anlamını yitirir. Kurtuluş destanlarımız ve nice önemli zaferlerle anlayabiliriz onların gerçek değerini. Tüm annelerin Anneler Günü'nü kutluyorum."

MHP Gümüşhane Merkez İlçe Başkanı Nurgül Özener ise açıklamasında, sevginin, şefkatin, sabrın eşsiz timsali annelerin, evlatlarının üzerindeki emeğinin büyük olduğunu belirtti.

Annelere yılın her gününde saygı, iltifat, sevgi ve güler yüz gösterilmesi gerektiğini ifade eden Özener, şunları kaydetti:

"Karşılıksız sevmenin yegane temsilcileri annelerimiz, aynı zamanda geleceğimizin teminatı, milletimizin maddi varlığının güvencesi, birlik ve bütünlük içinde yaşayabilmemizin en önemli manevi kaynaklarındandır. Gözlerindeki parıltı, kalplerindeki güzellik, sözlerindeki hikmetle birlikte her şeyden sakınarak bizleri büyüten annelerimizin kıymetlerinin daha fazla bilinmesi en öncelikli temennimizdir. Muhterem annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyorum."