Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 23. Dönem Mardin Milletvekili Halit Demir ile bir grup eski ve yeni milletvekilleri, Saraybosna’ya gerçekleştirilen ziyarette merhum lider Aliya İzzetbegoviç’in mezarını ziyaret ederek dua etti.
AK Parti’li 23 ve 24. dönem milletvekillerinden oluşan bir grup milletvekili heyeti aileleriyle birlikte Bosna Hersek’e düzenlenen gezi programı organizasyonunda bir araya geldi. AK Parti 23. dönem Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir ile 24. dönem Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir’in öncülüğünde düzenlenen organizasyonda bir araya gelen milletvekilleri, aileleriyle birlikte Bosna savaşı esnasında ülkeyi savunarak hayatını kaybeden askerlerin defnedildiği Kovaçi Şehitlik Mezarlığı’nı da ziyaret etti. Merhum Aliya İzzetbegoviç’in mezarı ve Bosna Şehitleri Anıtı’nı da ziyaret ederek Yasin-i Şerif okuyan milletvekilleri, merhum Aliya İzzetbegoviç’in büyük bir lider olduğunu vurguladı.
Rahmetli Aliya İzzetbegoviç’in iyi bir Müslüman ve güçlü bir lider olduğunu ifade eden Mehmet Halit Demir, “Rahmetli İzzetbegoviç, sabırlı ve aynı zamanda kararlı bir lider idi. Halkının hep önünde oldu. Halkına köleliğin yakışmayacağını kafasına koymuş, bunun için de yapılması gerekenleri yapmaya azmetmişti. Arkadaşlarıyla, dostlarıyla daha gençliğin ilk yıllarında başlayan mücadelesi ile Boşnaklar arasındaki birliği, beraberliği sağlamaya çalışmıştı. Çok büyük bir mücadele verdi. Allah rahmet eylesin. Ümmetinin birliğine beraberliğine inananlar olarak; böylesi liderlerin değerini her daim bilmemiz, hak ettikleri değeri yaşarken gösterip el üzerinde tutmamız gerekiyor” dedi.