Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliğinin dayanışması ile gerçekleştirilen Uluslararası Delfi-Art Resim Çalıştayı kapsamında on iki ülkeden Bodrum’a gelen ressamlar, belediyeyi ziyaret etti.
Bodrum Belediye Başkanvekili Mehmet Özalın’ın karşıladığı heyette Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği Başkanı Aktivist Şair Dr. Ümit Yaşar Işıkhan ile Organizasyon Komitesinden Bodrum Delfi Otelin sahibi Mehmet Dağoğlu’nun yanı sıra çok sayıda ressam yer aldı. Ziyaretçiler Belediye Başkanvekili Mehmet Özalın ile görüşerek ülkelerinden getirdikleri çeşitli hediyeleri de takdim etti.
Ziyarete Arnavutluk’ta; Olsi Ballta, Klajdi Arapi, Theodhoraq Nopoloni, Sırbistan’dan; Danijela Vojnic Zelic, Divna Lucic Jovcic, Makedonya’dan; Yakup Hayrioğlu, Mustafa Özgöçmen; Bosna-Hersek’ten Hajrudin Delic, Yusuf Muaremovic, Kosova’dan Fjolla Bajrami, Enes Baxhaku, Osman Baymak; Bulgaristan’dan Boyana Koynov, Atanas Ivanov Peev; Hırvatistan’dan Yavuz Fırat, Ürdün’den Aisha Khavaci Razem; Gürcistan’dan Lela Galeishvili, Levan Silagadze; Azerbaycan’dan Nevai Metin Memmedoğlu, İlgar Akbarov, Aleskere Kazımov ve Türkiye’den de Ayten Mungan, Gülsen Zengin, Savaş Simitli, Nursel Önen gibi tanınmış ressamlar katıldı.
Mehmet Dağoğlu organizasyon ile ilgili bilgi vererek "İlkini gerçekleştireceğimiz Bodrum Uluslararası Resim Çalıştayı’nı her sene yaparak geleneksel bir etkinliğe dönüştürmeyi amaçlıyoruz. Çalıştaya 11 ülkeden 26 sanatçı katılıyor. Ocak ayında yapacağımız bu etkinliğin amacı kış turizmini canlandırmak. Ayrıca bir diğer amacımız da etkinliği uluslararası olarak düzenleyerek tüm dünya ülkelerinden sanatçıları Bodrum’da buluşturmak ve Bodrum’un tanıtımına katkıda bulunmak. 11 - 17 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinlikte sanatçılarımız, Bodrum merkezde ve yarımadamızdaki mahallelerde Bodrum’u kendi gözleri ile tuvallerine aktaracak. Misafir sanatçılarımız, Bodrum’a ilk girişlerinden itibaren büyük bir heyecana kapıldılar. Bu ilki düzenlenen etkinlik için bize destek olan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a ve belediye personeline teşekkür ederiz. Bu yıl 26 sanatçıyla gerçekleştirilecek etkinliğin seneye 50 ülkeden 100 sanatçıyla gerçekleşmesini hedefliyoruz." diye konuştu.
Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği Başkanı Ümit Yaşar Işıkhan, aktivitenin uluslararası boyutlarda olduğuna vurgu yaparak "Bu önemli aktivite için destek olan Bodrum Belediyesine sanatçılar adına teşekkür ederim. Yerel yönetimler bizim için çok önemli. Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği olarak ülkemizin sahip olduğu kültürel birikimini hem dışarıdan sanatçıları ülkemize davet ederek paylaşmak, hem de bizim yurt dışına çıkarak oradaki sanatçılarla buluşarak sanatımızı paylaşıyoruz. Bu aktivitenin yanında kış aylarında daha değişik etkinlikler ile kış turizmine canlılık getirmeyi hedefliyoruz. Birçok Avrupa ülkesindeki yerel yönetimler kültürel değerlerini resimler ile sergiliyor. Turistik tesislerin sanat galerileri dahi var. Biz de bu etkinlikte ortaya çıkacak çalışmaları Delfi Otel’de sergileyeceğiz" şeklinde konuştu.
Başkan Vekili Mehmet Özalın ise gerek Bodrum’da kış turizmini hareketlendirmek amacıyla, gerekse Bodrum’un sanatla tanıtımının yapılması amacıyla gerçekleştirilecek olan bu etkinlik ve organizasyon için teşekkür ederek “Öncelikle Bodrum’a gelmiş olan yabancı misafirlerimize, sanatçılarımıza hoş geldiniz diyorum. Bodrum olarak, Bodrum Belediyesi olarak sanata büyük önem veriyoruz. Ben de İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümünü bitirdim. Bodrum’da bu tür aktivitelerin özellikle de kış aylarında yapılması çok önemli. Bu etkinliği gerçekleştiren sizlere de ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.
11-17 Ocak 2015 tarihlerinde düzenlenen Uluslararası Delfi-Art Resim Çalıştayı’nda sanatçılar, Bodrum yarımada genelinde kendi belirledikleri yerlerde tuval üzerine resimler yapacak.