Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’i telefonla arayarak 4 pilotun şehit olmasına neden olan kazaya ilişkin bilgi aldı ve şehitler için taziye dileğinde bulundu.
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait RF-4 tipi iki askeri eğitim uçağının Malatya’nın Akçadağ ilçesi yakınlarında düştüğünü öğrenmesinin akabinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel ile bir telefon görüşmesi yaptı. Kazaya ilişkin bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, pilotların hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duyduğunu belirterek, şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve TSK camiasına başsağlığı dileğinde bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Malatya 7. Ana Jet Üssü’nden planlı gece uçuş eğitimi için kalkan iki adet RF-4E keşif uçağının düşmesi sonucu 4 pilotumuzun şehit olduğunu büyük bir teessürle öğrendim. Bu acı haber, milletçe hepimizi derinden üzmüştür. Görevlerini ifa ettikleri sırada hayatlarını kaybetmiş olan kahraman pilotlarımıza Allah’tan rahmet niyaz ediyorum.
Merhum şehitlerimizin kederli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve milletimize başsağlığı, sabır ve metanet diliyorum” dedi.