İzmir Büyükşehir Belediyesi Senkronize Buz Pateni Takımı, 19-21 Mart’ta Macaristan’ın Budapeşte kentinde ilki kez düzenlenecek 1. Budapest Cup’ta mücadele edecek. 8 ülkeden 18 takımın katılacağı şampiyonada İzmir Büyükşehir Belediyespor, minikler ve büyükler kategorisinde kupayı İzmir’e getirmek için “buzda” ter dökecek.
Henüz 4 yıl önce kurulan İzmir Büyükşehir Belediyesi Senkronize Buz Pateni Takımı, geçtiğimiz yıl Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen Uluslararası Senkronize Buz Pateni Yarışması’nda (Hauts De France Trophy 2014 Synchronized Skating Competition) minikler takımı ile birincilik elde etmişti. 2011 yılında kurulan ekibin kısa sürede büyük bir aşama kaydettiğini belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Buz Pateni Kol Başkanı Neşe Olcay, “Ekibimiz kurulduğu günden beri Türkiye’de girdiği tüm yarışmalarda dereceye giriyordu. Geçtiğimiz yıl ilk kez katıldığımız uluslararası organizasyonda şampiyonluk yaşamıştık. Bu organizasyonda da İzmir’i en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz” dedi.
1. Budapest Cup’ta İzmir Büyükşehir Belediyespor Büyük Senkronize Takımı’ndan Turhan Tosunlar (Antrenör), Necdet Ayyıldız, Ece Hergülü, Açelya Usta, Elbeyi Saraç, Erman Olcay, Eylül Kaplan, Eylül Kılınçkaya, Gamze Dövüşken, Gökçe Akalın, İlayda Karakuş, İlke Deniz Selçuk, İris Bolu, Murat Arguvan, Uğur Selahattin Aydın, İlaydanur Arslaner ve İrem Danacı mücadele edecek.
Aynı yarışmada İzmir Büyükşehir Belediyespor Minik Senkronize Takımı’ndan ise Necdet Ayyıldız (Antrenör), Aleyna Sarıkaya, Ayten Bakır, Bersu Gamze Kıran, Ceren Şengül, Defne Ergündüz, Eda Daloğlu, Melisa Öztürk, Merve Başak Oğulmuş, Nehir Kandemir, Nehir Dinç, Naz Sağlam ve Nisan Özcan kupayı İzmir’e getirmek için mücadele edecek.