Seçim sonuçlarını her paydaşın doğru bir şekilde yorumlaması gerektiğini belirten Amasya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Murat Kırlangıç, “Ülkeyi kaosa sürükleyecek tartışma ve gündemden uzak durulmalıdır” dedi.
Halkın yoğun ilgisi ve büyük bir katılımla gerçekleştiğini belirttiği 7 Haziran seçimlerinde millet iradesinin sandığa taşındığını ve halkın büyük bir çoğunluğunun Meclis’te temsil edilecek olmasının demokrasi adına mutluluk verici olduğunu anlatan Murat Kırlangıç, “Seçim sonuçlarını her paydaşın doğru bir şekilde yorumlaması ve ülkeyi kaosa sürükleyecek tartışma ve gündemden uzak durulmalıdır. Ülkemiz adına bundan sonra atılacak adımlar çok önemli olup, ekonominin zarar görmemesi için sağduyulu davranmaya devam edilmeli ve seçim atmosferine takılı kalmadan büyümeye odaklanılmalıdır” diye konuştu.
25. dönem milletvekili seçimlerinin ülkeye hayırlı olmasını dileyen Kırlangıç, “Küresel ekonominin aktörlerinin durup beklemesi mümkün değildir. Bu yoğun rekabette gücümüzü sürdürebilmek için reformcu yapımızdan ödün vermeden rekabette daha başarılı olmanın yolları tartışılmalı ve birlik beraberlikle yola devam edilmelidir. Her şeyden önce önemli olan ülkenin çıkarlarının gözetilmesidir. Ülke gündemini belirsizlik ve kısır tartışmalarla doldurmak kimseye bir fayda sağlamayacaktır. Zaman birlik olma zamanıdır” şeklinde konuştu.