Partisinin Diyarbakır’da düzenlediği mitingde meydana gelen patlamaların ardından parti binası önünde vatandaşlara seslenen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Önümüzdeki seçim mutlaka gerçekleşecek, sandık kurulacak. İnadına bu ülkeye barış gelecek” dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin İstasyon Meydanı’nda düzenlediği mitingde meydana gelen patlamaların ardından parti binası önünde vatandaşlara seslendi. Demirtaş, yürüyüşlerini durdurmak isteyenlerin olacağını belirterek, “Her yerde bizi can evimizden vurmaya çalıştılar. Bizim ihtiyacımız olan şey ise barış. Ne yaparlarsa yapsınlar inadına bu ülkeye barış gelecek, bunu sizler sağlayacaksınız. Bakın bugün patlamanın olduğu saatten bu yana Türkiye’nin dört bir yanından bizi arıyorlar, yüreğimiz dualarımız sizinle diyorlar. Yüreği barış için atanların gönlü bizden yana. Nasıl bir coşku, heyecanla şimdiye kadar çalışmalarımızı yürütmüşsek, resmi sonuçları alana kadar çalışmalarımızı aynı heyecanla yürüteceğiz” dedi.
“YÜZ BİNLERCE İNSAN BİRBİRİNİ EZSİN İSTEDİLER”
HDP’nin bu tür tezgahlara düşecek bir parti olmadığını ve seçimlerden alacakları sonucun Türkiye’ye nefes aldıracağını ifade eden Demirtaş, şunları kaydetti:
“Aynı sabır ve sükunetle çalışmayı sürdüreceğiz. Alanda gösterdiğiniz disiplin çok daha büyük bir faciayı engelledi. Yüz binlerce insan, kadın, çocuk izdiham yaşayıp birbirini ezsin istediler. Başarmak zorundayız değerli kardeşlerim. Bu saldırının arkasındaki güçler inşallah ortaya çıkar. Bunun bir saldırı olduğu netleşirse, saldırının failleri açıklanırsa tüm Türkiye’nin önü açılır. Bu tür saldırıların faili meçhul kalmaması lazım. Bunların üstünün kapatılmaması gerekir. İnsanlık mücadelesi yürütüyoruz, sadece kendimiz için değil, tüm Türkiye’ye nefes aldırmak için yollardayız. Bizler yola çıkarken tehlikeyle karşı karşıya olduğumuzu, kimin tekerine çomak soktuğumuzu biliyorduk. Halkın, haklının ve vicdanın sesiyiz. O nedenle bu kadar öfkeliler. Büyük bir kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz, sakın ola öfkenize yenilmeyin. Önümüzdeki seçim mutlaka gerçekleşecek, sandık kurulacak. Biz kazanacağız, barış kazanacak, özgürlük kazanacak. 7 Haziran akşamı ülkeye, büyük insanlığı hediye edeceğiz. Metanetinizi kutluyorum.”
Demirtaş’ın konuşmasının ardından kalabalık, sloganlar atarak parti binası önünden ayrıldı.