Kayseri Büyükşehir Belediyesinin Türkiye’deki ilk ve tek olma özelliğine sahip kültürel etkinliği Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivali, 11-29 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu yıl 10.’su yapılacak olan festivale biri yurt dışından olmak üzere 32 ekip katılacak.
Festivali’nin açılış töreni 11 Mayıs Pazartesi günü saat 10.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda başlayacak. Festivale katılacak olan okullar, kostümleriyle birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk koyduktan sonra kortej eşliğinde Büyükşehir Belediyesine yürüyecek. Her yıl açılışta ünlü bir sanatçıyı konuk eden festivale bu yıl Kurtlar Vadisi dizisinin Ömer Babası olarak bildiğimiz ünlü oyuncu Emin Olcay katılacak.
Ünlü sanatçı, kortej sonrası Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda katılımcı okulların öğrencileri ile bir araya gelerek tecrübelerini paylaşacak. Akşam saat 20.00’da ise Şehir Tiyatrosu’nda ’Yeşil Papağan’ adlı oyunla festivalin galası yapılacak.
HER GÜN İKİ OYUN
Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivali’ne bu yıl 25’i Kayseri’den, 7’si yurt içi ve yurt dışından olmak üzere 32 ekip katılacak.
11 Mayıs Pazartesi günü açılış töreni ile başlayacak olan festivalde ilk oyun 12 Mayıs Salı günü saat 14.00’te Macaristan’dan gelen ekip tarafından sahnelenecek. Festival 29 Mayıs’a kadar sürecek ve 19 Mayıs tarihi dışında saat 14.00 ve 20.00’de olmak üzere her gün iki oyun sahnelenecek.