Ardahan’ın Posof ilçesine bağlı Gürcistan sınırındaki Türkgözü köylüleri, köylerinde yapılacak kamulaştırma çalışmasına tepki gösterdi.
Türkközü köyünden geçecek olan TANAP hattı köylüleri ayaklandırdı. Verimli tarım arazilerinin ellerinden alındığını öne süren köylüler, köylerinden geçen Türkgözü sınır kapısına giden uluslararası yolu trafiğe kapatarak seslerini duyurmak için eylem yaptı. Traktör ve özel araçlarla kapatılan miting yapan köylüler, arazilerinin korunmasını istedi. Köylüler, boru hattının köy bahçelerinden değil de daha uzaktan geçmesini istediklerini belirterek, istimlak edilen arazilere değerinden çok düşük bedel ödendiğini ileri sürdü.
Türkgözü Köyü Derneği Başkanı Adnan Gülaçar, yetkililerin vatandaşın sesini dinlenmesini istedi. Gülaçar, “Biz boru hattının geçmesine karşı değiliz, bu ülkemiz için güzel bir ticaret ancak kamulaştırma yapılırken vatandaşa verilecek para çok cüzi miktarda. Öyle ki hemen sınırın ötesinde Gürcistan’a metrekaresi 30 TL verilirken bizim köye de metrekaresine dört buçuk lira belirlenmesi bizleri yok saymalarıdır. Damal ilçesi ve Hanak ilçelerine de verilen miktar bizlerden oldukça fazla. Oysaki burada 45 çeşit elma türü ve diğer meyve bahçelerimiz var, tarlalarımız oldukça verimli. Bir metrekareye iki lahana bile ekildiğinde her biri 15 kilodan 30 kilo eder. Verecekleri para lahana parasına bile ulaşmıyor” dedi.
Yapılan konuşmalardan sonra çekilen halayla gösteri sona erdi.