Kırşehir, Medrese Mahallesinde 1994 yılında yapılan ve depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile yıkılacak Sosyal Güvenlik Kurumu Binası yerine yeni bina yapılacak.
SGK İl Müdürü Mehmet Ali Fırat, birden fazla onarım gören mevcut binanın depreme karşı dayanıklı olmadığını söyledi. Fırat, "Mevcut kullanımda olan binamız olası bir depreme karşı yapılan testler sonucunda dayanıklı çıkmadı. 1994 yılında yapılmış olan bina 2015 yılına kadar birden fazla tadilat görerek belirli yerlerinde yıpranmalara karşı yama yapılmış, birimimiz tarafından yapılan testler sonucunda bina sağlamlık testinden başarı ile geçmedi. Ankara’dan gelen birimimize bağlı ekip binanın yıkılarak yeniden yapılması kararı aldı. Proje için gerekli ihale yapıldı" dedi.
Oluşturulan proje kapsamında mevcut binanın bu yıl içerisinde yıkılacağını anlatan İl Müdürü Fırat, "5 bin metre kapalı alan üzerine 5 kat şekilde yapılacak yeni binamız için yaklaşık olarak 5 milyon lira bütçe ayrıldı. Ruhsat işlemi için de gerekli bütçe ayrıldı. Yakın zaman içerisinde de yıkım-yapım ihalesi yapılacak. Bu yıl içerisinde de taşınma işlemimiz gerçekleşecek" diye konuştu.