İstanbul, 13 Mart () - Çiftçilere mazot, gübre ve toprak analizi destekleme ödemesi için geçen yılın son günü biten başvuru süresi Nisan sonuna kadar uzatıldı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tebliğinde, "Çiftçi kayıt sistemine dâhil olan çiftçilere mazot, gübre ve toprak analizi destekleme ödemesi yapılmasına dair tebliğin 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının birinci cümlesinde yer alan '31 Aralık 2014' ibaresi '30 Nİsan 2015' şeklinde değiştirilmiştir" denildi.

Bakanlığın 3 Haziran 2014 tarihinde yayımlanan tebliğinde, çiftçilere, üretim yılı içinde işledikleri kayıtlı tarım arazisi büyüklüğü dikkate alınarak mazot, gübre ve toprak analizi destekleme ödemesi yapılması kararlaştırılmıştı.

Toprak analizi destekleme ödemesi dekar başına 2.5 lira olarak belirlenen tebliğde, dekar başına mazot desteklemesi 3.1 lira ile 7.5 lira arasında, gübre destekleri de 4.3 lira ile 7.5 lira arasında değişiyor.

Buna göre, peyzej ve süs bitkileri, çayır. mera ve orman alanları için mazot desteği 3.1 lira, gübre desteği 4.3 lira olacak.

Hububat, yem bitkileri, baklagiller, yumru bitkiler, sebze ve meyve alanları için dekar başında 4.6 lira mazot ve 6 lira gübre desteği ödenecek.

Yağlı tohumlu bitkiler ve endüstri bitkileri alanları için de gübre ve mazot destekleri ise 7.5 lira olarak belirlendi.