Afyonkarahisar’da 3 gündür devam eden yoğun kar yağışının ardından dün gece tedbir amaçlı kapatılan şehirlerarası yollar bugün öğlen saatlerinde tamamen ulaşıma açıldı.
Kentte bugün sabaha kadar devam eden kar yağışının ardından dün gece tedbir amaçlı kapatılan Afyonkarahisar-İzmir, Antalya ve Kütahya karayolları bugün öğlen saatlerinde tamamlanan yol açma ve tuzlama çalışmalarının ardından tamamen trafiğe açıldı. Gece buzlanmanın yaşandığı yollarda kar lastiği ve zincir bulunan otomobillerle, otobüslerin geçişine izin verilirken, TIR ve kamyonların ise gündüz saatlerinde ve yolun temizlenmesinden sonra trafiğe çıkmasına izin verildiği belirtildi. TIR ve kamyonlara dün gece saat 19.00’dan bu yana Afyonkarahisar ile ilçe ve belde merkezleriyle dinlenme tesislerinde bekleten karayolları ekipleri bugün öğle saatlerinden itibaren tüm araçların geçişine izin verdi. Kar yağışının ara ara devam ettiği Afyonkarahisar ve çevre şehirlerarası yollarda, yolda kar birikmesi halinde akşam saatlerinde karayollarının ağır tonajlı araçlara yine kapatılabileceği bildirildi.
Öte yandan, bugün öğlen saatlerinde yoğun kar yağışının ardından Emirdağ ilçesine bağlı Gömü Beldesinde yaşanan yoğun tipi nedeniyle Afyonkarahisar-Ankara karayolunun trafiğe kapatılmıştı.