Aliağa Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında yapılan söyleşilerin bu kez konuğu Türk tiyatrosu ve sinemasının usta ismi Bülent Kayabaş oldu.
Aliağa Belediyesi Çok Amaçlı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen söyleşiye; Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.
Tiyatrodan sinema oyunculuğuna uzanan hayat hikâyesini katılımcılarla paylaşan Kayabaş, "Bugüne kadar birçok filmde rol aldım. O kadar çok filmde rol aldım ki sayısını dahi hatırlayamıyorum. Tiyatro ve sinema filmlerindeki rollerim ile birçok ödül aldım. 1981 yılında ’Avni Dilligil’ en iyi oyuncu ödülünü aldım. 2010 yılında ise ’Buzlar Çözülmeden Önce’ adlı oyundaki rolümden dolayı ’İsmail Dümbüllü’ ödülüne sahip oldum. Bu yaşıma kadar bu mesleği severek yaptım. Dinç kaldığım, ayaklarım beni taşıdığı sürece tiyatroya devam edeceğim. Çünkü tiyatro benim yaşama sebebim" dedi.
KENDİMİ TİYATRODA YENİDEN DOĞMUŞ GİBİ HİSSEDİYORUM
Ünlü komedyen Atilla Arcan’ın moderatörlüğünde yapılan söyleşide, Arcan’ın sorularını yanıtlayan Bülent Kayabaş, mesleğine olan sevgisini şöyle ifade etti: "Tiyatro sahnesine ilk adımımı 1962 yılında attım. Eskişehir lisesinden mezun olduktan sonra, Eskişehir Belediyesi’nin konservatuvar sınavlarına girdim. Tiyatro ile ilk olarak burada tanıştım. 1963 yılında profesyonel olarak bu işi yapmaya başladım. O yıllardan beri tiyatrodan hiçbir zaman vazgeçmedim. Tiyatro benim ilk göz ağrım. Ben kendimi tiyatroda yeniden doğmuş gibi hissediyorum. Tiyatroda büyüdüm, her şeyi tiyatroda öğrendim. Sinemada, dizilerde aldığım roller tiyatrodan sonra gelen işlerdir"
SANAT GELİŞİRSE, ÜLKEDE GELİŞİR
Türkiye’de oyunculuğu geçmişte çok zor şartlar altında icra ettiklerini sözlerine ekleyen Kayabaş, "Tiyatroda bugün ile geçmişi karşılaştırdığımız zaman, bugün teknik anlamda daha iyi şartlara sahip olduğumuzu söyleyebilirim. Sanat dünyasında genç oyuncular, genç yönetmenler her geçen gün artıyor. Kültür ve sanata olan devlet desteğinin daha da artması gerekiyor. Sanata olan desteğin artması, sinemanın, tiyatronun önünü açacaktır. Bu sayede Türkiye’nin ismi dünyada daha fazla duyulacaktır. Devlet ile sanat paralel gider. Bir ülkede sanat ne kadar gelişim gösterirse, o ülke de o kadar gelişir" diye konuştu.
Programın sonunda sahneye gelerek duayen oyuncu Bülent Kayabaş’a teşekkür eden Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, Kayabaş’a Aliağa’nın simgelerinden olan Kyme Antik kentine ait sikkelerin tuğrasıyla işli cam bir tabak hediye etti. Kayabaş, söyleşinin ardından sevenleriyle bol bol fotoğraf çektirdi.