Eskişehir Kültür Sanat Derneği’nin (ESKÜDER) olağan kongresi, derneğe üye şairlerin, yazarların, sanatçıların, ressamların ve davetlilerin katılımıyla gerçekleşti.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan kongrede, yönetim, denetleme ve faaliyet raporu okundu. Bu raporların aklanması için, genel kurula oylamaya sunuldu. Genel kurul oy birliği ile raporları kabul etti. Kongrenin sunuculuğunu yazar Mehmet Sadık Bozkurt üstlenirken, kongreye katılan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehirli iş adamı Göral Çatak’a törenle plaket vererek, "İş adamı Göral Çatak, Eskişehir’in kültür ve sanatına her yönden hizmeti oldu ve kendisini kutlarım. Eskişehirli yazarların, şairlerin, sanatçıların, ressamların kongreye katılmaları beni memnun etti ve bu arkadaşlarımız, Eskişehir’in kültür sanat yönden sesi oldular" dedi.
ESKÜDER Başkanı Gazi Durusu ise, Eskişehirin sanatsal ve kültürel yönden ilerlemesi ve kentin adının duyulması için, derneğe üye olan şair, yazar, sanatçı ve ressamların sayısız etkinliklere imza attıklarını ifade etti.
Konuşmaların ardından yönetim ve denetleme kurulunun seçimine geçildi. Tek listeyle girilen seçimde asil yönetim kuruluna; Gazi Durusu, Cengiz Ersöz, Gülşah Akgül Zafer, Leyla Salık, Güler Eren seçildiler. Denetleme kurulu asil üyeliklerine ise; Faruk Uğur, Gülhan Akkoyun, Esma Koca seçildiler.